MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz:

"Ülke yönetiminde söz sahibi olan siyasetçi ve bürokratlar, kendilerine tevdi edilen milli kaynakları ve sermayenin dağıtımını yönetirken, kesinlikle hukuka uymak ve Allah korkusuyla hareket etmek zorundadırlar"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yönetimdeki siyasetçi ve bürokratların milli kaynakları ve sermayenin dağıtımını yönetirken, hukuka uymak ve Allah korkusuyla hareket etmek zorunda olduğunu söyledi.

Durmaz, Etimesgut Korkut Ata Kültür Merkezi'nde katıldığı etkinlikte, Türk milliyetçileri olarak herkes unutsa bile yolsuzlukla ilgili konuların üzerine gideceklerini söyledi.

AK Parti'nin hükümetteki 12'nci yılını dolduğunu belirten Durmaz, bu sürede yolsuzluk haberlerinin ülke gündeminden hiç düşmediğini iddia etti.

Durmaz, ülkede yolsuzluklara zemin oluşturulduğunu ileri sürerek, AK Parti'nin Kamu İhale Kanunu'nda 164 kez değişikliğe gittiğini ve kanunun alanını daralttığını savundu.

Dürüst, adil ve ilkeli bir siyaset tarzının her şeyin başı olduğunu vurgulayan Durmaz, "Ülke yönetiminde söz sahibi olan siyasetçi ve bürokratlar, kendilerine tevdi edilen milli kaynakları ve sermayenin dağıtımını yönetirken, kesinlikle hukuka uymak ve Allah korkusuyla hareket etmek zorundadırlar. Bu nedenle devlet yönetiminde bulunanların her şeyden önce helal haram ayrımı yapacak basirete; doğru yanlış tasvirini sağlayacak samimi bir tutuma sahip olmaları gerekir" diye konuştu.

Durmaz, iktidarın zenginleşme aracı olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tarihin hiçbir devrinde hırsızlık övülmemiştir. Bugüne kadar milletimiz defalarca yolsuzluk haberlerini dinlemiş ancak hiçbirisi 17 Aralık kadar etkili, somut bilgi, belge, görüntü ve kayıtlara dayandırılmamıştır. 17-25 Aralık'taki tarih, en büyük yolsuzluk ve rüşvet vakasını unutmayacaktır. Türk milletine reva görülen tüm bu olayların vakti ve zamanı geldiğinde hesabı sorulacak, muhatapları Yüce Divan'da el pençe durarak yargılanacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı