MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:

"Türkiye'nin güvenlik gerekçesiyle yaptığı sınır ötesi harekatını sorgulayan ABD, evvela kendi sınırlarından binlerce kilometre uzaktaki varlığının hesabını vermelidir"- "CHP fiili başkanlığı çoktan kabullenmiştir ve kaldırılmasını istememektedir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye'nin güvenlik gerekçesiyle yaptığı sınır ötesi harekatını sorgulayan ABD'nin, önce kendi sınırlarından binlerce kilometre uzaktaki varlığının hesabını vermesi gerektiğini belirtti.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, içeride ve dışarıda terör örgütleri ve destekçilerine karşı büyük bir mücadele verildiğini, Türkiye'nin en büyük ihtiyacının milli birlik ve beraberlik ruhu olduğunu ifade ederek, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılan mitinge işaret etti.

Devleti örümcek ağı gibi kuşatan ihanet şebekelerinin ve bunları maşa olarak kullanan emperyalist güçlerin hesaplarının Türkiye için bugün artık bir beka meselesi olduğunu vurgulayan Çetin, Türkiye'nin bir başka devletin yardımı ya da müsaadesine muhtaç olmadan kendi varlığını devam ettirebilecek güce sahip olduğunun altını çizdi. Çetin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin güvenlik gerekçesiyle yaptığı sınır ötesi harekatını sorgulayan ABD, evvela kendi sınırlarından binlerce kilometre uzaktaki varlığının hesabını vermelidir. Hele de Irak merkezi hükümeti işgal altındaki şehirlerini temizleyerek kendilerini zilletten kurtardığı için Türkiye'ye teşekkür etmelidir.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'de yapacağı her türlü askeri operasyon, meşru ve yerindedir. Birtakım müptezeller, milli mücadelenin kazanılmasından duydukları acıyı kusmaya devam ederek 'keşke Yunan galip gelseydi' deseler de, devletimizin tapu senedi Lozan'ı tartışma konusu yapsalar da, Türk milleti tarihi hak ve kazanımlarından asla vazgeçmeyecektir."

Fırat Kalkanı Harekatı'na paralel, içerideki terör unsurları ve destekçilerinin de temizliğine hız verilmesi gerektiğini belirten Çetin, "15 Temmuz ve benzeri yeni tehditlerde zafiyet yaratacak unsurlara göz yummak, Türkiye'nin geleceği için büyük risk oluşturacaktır." ifadesini kullandı.

- Başkanlık sistemi

MHP'nin parlamenter sistemin ciddi bir reforma tabi tutularak devam ettirilmesinden yana olduğunu vurgulayan Çetin, "Ancak Cumhurbaşkanının yönlendirmesiyle AKP tercihini başkanlıktan yana kullanmak istiyorsa, bunu Meclis'in ve milletimizin iradesiyle yapmalıdır. Her gün anayasanın çiğnenmesine son verilmesi talebini ortaya koyan MHP'nin gerekçeleri anlaşılmayacak türden değildir." değerlendirmesinde bulundu. Şefkat Çetin, şunları kaydetti:

"Buna karşın Sayın Liderimizin gayet açık ve net önerilerinden Anamuhalefet partisinin rahatsız olması anlaşılır gibi değildir. CHP, Cumhurbaşkanının anayasayı çiğneyerek fiilen başkanlık yapmasından rahatsız olacağına, bu duruma son verilmesini isteyen MHP'ye saldırmaktadır. MHP soruna işaret ederek çözüm yeri olarak Meclis'i göstermekte, CHP bundan korkmaktadır. Anlaşılan odur ki CHP fiili başkanlığı çoktan kabullenmiştir ve kaldırılmasını istememektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :