MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:

"Dün neyi söylediysek, her kademedeki arkadaşımız, liderimiz dahil söylediklerimizin, her şeyin arkasındayız. Dünkü söylediklerimizin hiçbirisinden bugün vazgeçmiş değiliz"- "Biz kurduk bu devleti, bu vatanın kanlarımızla sınırını biz çizdik bin yıldır bi

ANKARA (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Dün neyi söylediysek, her kademedeki arkadaşımız, liderimiz dahil söylediklerimizin, her şeyin arkasındayız. Dünkü söylediklerimizin hiçbirisinden bugün vazgeçmiş değiliz." dedi.

Çetin, partisinin il teşkilatı tarafından Saray Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen siyasi gelişmelerle ilgili bilgilendirme toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Çetin, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına ilişkin anayasa değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi tasarısının MHP Lideri Devlet Bahçeli'den talep ettiğini anlatan Çetin, Erdoğan'ın şunları söyledi:

"Anayasanın ilk dört maddesinin muhafaza edilmesi kaydı şartıyla mevcut Cumhurbaşkanlığı makamının hukuka uygun, anayasaya uygun, ve yaptığı iş ve eylemlerden dolayı kendisinin de yargılanabileceği maddelerinin yer aldığı bir anayasa teklifi hazırlansın sizin de değişmesini istediğiniz maddeler var ise onları da gündeme getirin yetkili organlarımız görüşsün bir taslak hazırlansın."

Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli'ye ifade ettiği taslakta mutabakata varılması halinde Meclise sunulduğunda kendisinin ve AK Parti'li vekillerin evet oyu ile destek vereceklerini anımsatarak, Bahçeli'nin "Meclisten kaç oyla geçerse geçsin bu anayasa milletimizin onayına sunulmalı ve bu karara hepimiz saygı duymalıyız." ifadelerinden sonra sürecin başladığını bildirdi.

Partiden ihraç edilen bazı isimlerin Türkiye'yi karış karış dolaşarak, "Hayır kampanyası" organize etmesine tepki gösteren Çetin, "MHP' ye yönelik saldırılarda bulunuyor ise biliniz ki MHP doğru yoldadır. Anayasanın ilk dört maddesinin korunduğu devletimizin ülkemizin bölünmez bütünlüğünün vazgeçilmezimiz de yer aldığı, Türklük kavramının korunduğu, Türk Milleti kavramının korunduğu, anayasa teklifine hayır demeye başladılar. Bunu yaparken de seni beni bir şahsın desteklemekle bir siyasi partiyi desteklemekle suçlayacak kadar alçaklaştılar." diye konuştu.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin, başka devletin desteğiyle Türk güvenlik birimlerinin arasına sızarak Fetullahçı örtü altında gizlenen bir işgal programı olduğunu aktaran Çetin, "Bu programın hedefi kardeş kavgası, TSK'yı polisle çatıştırmaktır." dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel merkeze geldiğini anlatan Çetin, MHP olarak o gece demokratik usullerle seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanında olduklarını, alacakları kararları desteklediklerini ifade etti.

Çetin, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna vurgu yaparak, ülkücü hareketin, devlet ve millet için mücadele edip tavırlarını, siyasetlerini ve davranışlarını yeniden gözden geçirme ihtiyacı hissettiklerini belirtti.

- "Dünkü söylediklerimizin hiçbirisinden bugün vazgeçmiş değiliz"

Türk milletini kendi oluşturduğu devletin yöneteceğine işaret eden Çetin, şunları söyledi:

"Bu devletimiz bizlerin kurduğu devlettir. Biz kurduk bu devleti, bu vatanın kanlarımızla sınırını biz çizdik bin yıldır bir arada yaşıyoruz. Ama yaşadığımız 15 Temmuz ve onun akabinde liderimizin genel başkanımızın kamuoyuna yaptığı açıklamalar, bugün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, Başbakanımız, hükümet yetkililerimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren bütün kardeşlerimiz tarafından da çok açık ve net ifade edilmektedir ki milliyetçi, ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli, ülkesi ve milleti için en kritik zamanda koyduğu tavırla Türkiye'yi kaostan iç savaştan kurtaran kişidir. Dün neyi söylediysek, her kademedeki arkadaşımız, liderimiz dahil söylediklerimiz her şeyin arkasındayız. Dünkü söylediklerimizin hiçbirisinden bugün vazgeçmiş değiliz. Dün de devletimizin ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her tehlikeye karşı tavır alacağımızı önce ülkem ve milletim prensibinin her zaman geçerli olduğunu vatanımıza milletimize yönelik bir tehlike olduğunda milletimizin birliği devletimizin devamlılığı noktasında kararlı olan her yöneticimizi destekleyeceğimizi ülkemiz terör ile tehdit ediliyor ise siyasi iktidarın teröre karşı alacağı bütün kararlarında yanında olduğumuzu açık beyan ederek, siyasetimizi yürüttük"

15 Temmuz'dan sonra Bahçeli'nin yetkili organlarla görüşerek ve kendisine gelen davet üzerine Yenikapı mitingine gittiğini anımsatan Çetin, "Yenikapı mitinginden sonra yapılan kamuoyu yoklamalarında, ülkesini seven ülkesini uçurumun kenarından kurtaran dürüst devlet adamı olarak tescillendi." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :