MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:Türkiyesiz bir Musul akla aykırıdır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:Türkiyesiz bir Musul akla aykırıdır

"Türkiyesiz bir Musul akla aykırıdır. Bekamızın söz konusu olduğu bir yerde, meşru müdafaa hakkımızı kimse tartışamaz"

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Türkiyesiz bir Musul'un akla aykırı olduğunu belirterek, "Bekamızın söz konusu olduğu bir yerde, meşru müdafaa hakkımızı kimse tartışamaz." ifadesini kullandı.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, koalisyon güçlerinin Musul'da DEAŞ'a yönelik başlattığı operasyonun uzun soluklu bir savaş olacağını belirtti.

Yaklaşık iki yıldır DEAŞ'ın kontrolünde olan Musul ve civarında sayısız etnik ve özellikle mezhepsel örgütün cirit attığını ifade eden Adan, "Artık hepimiz biliyoruz ki bu katil sürüleri bir anda ortaya çıkmamışlar, her biri bölgede çıkarları olan ülkelerin taşeronluğuna soyunmuşlardır. Bin parçaya bölünmüş Irak, Türkiye için en büyük tehdittir. Irak'ta çok uzun zamandır başkalarının yazdığı senaryolar, karşılıklı çatışma halindedir. Herkes kendi çıkarının peşine düşmüştür. Türkiye tüm bu çıkar çatışmalarının ortasında tarihsel, milli ve insani sorumlulukları ile birlikte aktif olmak zorundadır. Bu sürecin izleyicisi olamayız. Güvenliğimiz, istikbalimiz ve bekamız için geride duramayız." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin, Türkiye'yi Musul'dan uzak tutma gayretinde olduğunu, Başika'dan çıkması için zorlayacağını savunan Adan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiyesiz bir Musul akla aykırıdır. Bu bir bilgisayarda yazılım savaşı değildir. Yazılım güncelleyerek, ekranda oynanacak bir savaş değildir. Tam aksine ete kemiğe bürünmüş, çok boyutlu ve esas olarak insani yıkımların kol gezdiği bir savaştır. Bekamızın söz konusu olduğu bir yerde, meşru müdafaa hakkımızı kimse tartışamaz. Bir yandan Türkiye'yi sürecin dışında tutup diğer yandan yüz binlerce mülteciyi sınırlarımıza yığacak bir oldu bittiyi kabul edemeyiz."

Adan, PKK'nın ve PYD'nin her ne surette olursa olsun Musul'da pozisyon almasının, oralarda etkin olmasının Türkiye için asla kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, böyle bir girişimin, Türkiye'yi alenen tehdit olduğunu kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :