MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan'dan FETÖ açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan'dan FETÖ açıklaması

"Yurt içinde aradıklarını bulamayan FETÖ mensubu hainler, kuvvetle muhtemeldir ki maşalık yaptıkları ülkelerin ve örgütlerin kontrolüne gireceklerdir"-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yurt içinde aradıklarını bulamayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu hainlerin, maşalık yaptıkları ülkelerin ve örgütlerin kontrolüne girmelerinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirtti.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz sonrasında ortaya dökülen ifadeler ve açığa çıkan hain planların, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milleti üzerinde oynanan "iğrenç oyunları" da gözler önüne serdiğini kaydetti.

Milletin feraseti, demokrasiye olan sarsılmaz inancı ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin dik duruşu sayesinde hainlerin amaçlarına ulaşamadığını vurgulayan Adan, şu ifadeleri kullandı:

"Bir örümcek ağı gibi devletimizin bütün kurumlarını işgal edenler mutlak surette bertaraf edilmelidir. Pusuda bekleyenler inlerinden çıkarılmalıdır. Özellikle yurt dışı bağlantıları çok sıkı şekilde takip edilmelidir. Yurt içinde aradıklarını bulamayan FETÖ mensubu hainler kuvvetle muhtemeldir ki maşalık yaptıkları ülkelerin ve örgütlerin kontrolüne gireceklerdir. Daha şimdiden ülkemiz aleyhine her türlü iftirayı, karalamayı yapmaya başlamışlardır.

Yurt içinde mücadele yetmez. Gurbetçilerimiz etkin biçimde bu ihanet şebekesi ile mücadelede yer almalıdırlar. Yurt dışında yaşayan, ekmeğinin peşinden koşan her Türk vatandaşı bu ihanet şebekesinin tuzaklarına ve oyunlarına karşı uyanık olmalıdır."

Adan, açıklamasında ayrıca "15 Temmuz darbe kalkışması net olarak göstermiştir ki sığınacak, ilham ve güç alacak yegane müracaat kaynağımız Türk kimliği ve Türklük şuurudur. Bizi biz yapan değerlerimize çok daha kuvvetli bir biçimde sarılmak zorundayız. Türkiye’nin meydanlarını ellerinde Türk bayraklarıyla donatan, İstiklal Marşımız ile inleten, dualarıyla dolduran vatandaşlarımız, tüm dünyaya gerekli olan mesajı en güçlü biçimde vermişlerdir." görüşlerine yer verdi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :