MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:

"Herkes millet iradesinin temsil edildiği TBMM'ye gitmiş, sorulan sorulara cevap vermiştir. Ama 17-25 Aralık sebebiyle ortaya çıkan iğrenç tablonun kahramanları, vurguna, talana imza atanlar, millet iradesini hiçe saydılar, ifade vermeye gitmediler"

İSTANBUL (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM'de bugüne dek kurulan komisyonların, siyasetçileri, generalleri, gazete patronlarını dinlediğini hatırlatarak, "Herkes millet iradesinin temsil edildiği TBMM'ye gitmiş, sorulan sorulara cevap vermiştir. Ama 17-25 Aralık sebebiyle ortaya çıkan iğrenç tablonun kahramanları, vurguna, talana imza atanlar, millet iradesini hiçe saydılar, ifade vermeye gitmediler" dedi.

Adan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda milletvekili Ali Torlak ve İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile basın toplantısı düzenledi.

"Hükümetin 17 ve 25 Aralık operasyonlarının travmasını yaşadığını, çıkarları zedelendiği için başta güvenlik ve adalet olmak üzere bütün kurumların üzerinden buldozer gibi geçmeye devam ettiğini" savunan Adan, bu durumun temelinde korku olduğunu ileri sürdü.

Celal Adan, "17-25 Aralık dosyasının nasıl, hangi yasal gerekçelerle kapatıldığının tam bir muamma" olduğunu ifade ederek, "AKP ve onun eski-yeni yöneticileri, bakanları, bürokratlarının vicdanları yaralayan biçimde aklandıklarını" dile getirdi. 

Bunun sadece kağıt üzerinde aklanma olduğunu, MHP'nin bu hesabın kapanmasına izin vermeyeceğini vurgulayan Adan, yolsuzluk soruşturmalarının Türkiye'nin başka ülkelerle ilişkilerini de etkilediğini savundu.

TBMM'de bugüne dek kurulan komisyonlarda siyasetçilerin, generallerin, gazete patronlarının ve  başka birçok kesimden insanın dinlenildiğini hatırlatan Adan, "Herkes millet iradesinin temsil edildiği TBMM'ye gitmiş, sorulan sorulara cevap vermiştir. Ama 17-25 Aralık sebebiyle ortaya çıkan iğrenç tablonun kahramanları, vurguna, talana imza atanlar, millet iradesini hiçe saydılar, ifade vermeye gitmediler. Güç başbakana mı dayanıyor, cumhurbaşkanından mı alınıyor, bunu düşünmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

- Çözüm süreci

 

Çözüm sürecine yönelik eleştiriler de getiren Adan, "hükümetin çözüm adına attığı adımların teröristler için can suyu" olduğunu savundu. 

Adan, "Bölücülere, ülkeyi yangın yerine çevirme cesaretini AKP zihniyetinin verdiğini" ileri sürerek, "özellikle son birkaç aydır yaşanan rezaletlerin, bu hükümetin yönetme kabiliyetini kaybettiğini bir kez daha gösterdiğini" kaydetti.

Öcalan'a sekreterya talebine ilişkin de Adan, "Şimdi de bir sekretarya saçmalığıdır devam etmektedir. Teröristin daha da bölmesi, parçalaması için ona sekretarya hizmeti vermeye yeltenmektedirler. Madem bu adama sekretarya verilecek, o halde Sayın Akdoğan, Sayın Beşir Atalay'a sekretaryada görev verilirse inanıyorum ki memnuniyetle kabul edeceklerdir" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Adan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Obama'ya PYD koridorunu ben teklif ettim" sözlerini eleştirerek, şunları söyledi: 

"Teröristin kendi topraklarından resmi geçitle geçmesine izin veren ilk ve tek cumhurbaşkanı sıfatıyla tarihe geçtiniz. PYD'ye ve Barzani'ye yaptığınız her hizmet, PKK'ya hizmetle eşdeğerdir. Bu adamlar IŞİD'le savaşmak için değil, bizim sınırlarımıza yakın gelecekte PKK'yı tahkim etmek için Kobani’ye gidiyorlar. Onların savaşı IŞİD'le değil, Türkiye ile… Sen buradan koridor açacaksın, bu adamlar geçecek, gidip IŞİD'i temizleyecekler, sonra da geri dönecekler. Sen bu senaryo ile çocukları bile kandıramazsın. Sen milletimizin aklıyla dalga mı geçiyorsun?"

Celal Adan, bir soru üzerine, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini ancak resepsiyona katılmayacaklarını söyledi. 

 

- "1 milyon üye" kampanyası

 

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, basın toplantısının ardından gazetecilere, teşkilatlarının başlattığı "1 milyon üye" kampanyası hakkında bilgi verdi. 

İlk 100 bin üyenin kaydının tamamlandığı bilgisini veren Karataş, ikinci 100 bin üyeninin kayıt işlemleri için kullanılacak formların da genel merkezden gönderildiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı