MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

"Sokaktan Özel Kuvvetlere subay ve astsubay toplamak, Türk ordusunun bu güzide kurumuna yapılan en ağır saldırıdır"

TBMM (AA) - MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Sokaktan Özel Kuvvetlere subay ve astsubay toplamak, Türk ordusunun bu güzide kurumuna yapılan en ağır saldırıdır." dedi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi ve saygı ile andığını ve Allah'tan rahmet dilediğini belirtti.

Ümit Özdağ, şöyle devam etti:

"Anadolu'da yaşayan Türkler, bugün nasıl Göktürk Devletinin kurucusu Bumin Kağan'ı, İlteriş Kağan'ı, Bilge Kağan'ı unutmadıysa ve çocuklarına isimlerini veriyorsa, bundan 1300 sene sonra da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi unutulmayacak, Türk çocuklarına Mustafa Kemal veya Atatürk ismi verilecek. Türk milleti büyük kahramanını asla unutmayacak. Bugün açık veya kapalı bir şekilde Atatürk'e düşmanlık yapanların ise tarihte bir nokta kadar değeri olmayacak. Bundan 20 sene sonra unutulacaklar ve onların da torunlarının torunları, bu düşmanlık yapanları hatırlamayacak, kendi dedelerini hatırlamayacaklar ama Atatürk'ü sevecekler."

KHK'larla TSK'nın kurumsal kültürünün tahrip edildiğini ve savaş gücüne ağır darbeler indirildiğini savunan Özdağ, son olarak Özel Kuvvetler Komutanlığına sivil subay ve astsubay alımına karar verildiğini hatırlattı. Özdağ, "Bu sakat adımın nedeni Özel Kuvvetler Komutanlığına sızmış FETÖ'cülerin tasfiyesi ve Jandarma Genel Komutanlığının, Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki personelini, artık Jandarma Genel Komutanlığı, Silahlı Kuvvetlerin parçası olmadığı için çekmesiyle birlikte ortaya çıkan personel açığıdır." diye konuştu.

Özel kuvvetlerin sadece kas ve adeleyle ilgili olmadığını, zeka ile alakalı olduğunu belirten Özdağ, KPSS'den 3 puan türü üzerinden asgari 50 puan alma şartıyla Özel Kuvvetler Komutanlığına subay ve astsubay alınmasını eleştirdi.

Ümit Özdağ, şunları ifade etti:

"AKP Hükümeti, Özel Kuvvetler Komutanlığına ne yapmak istiyor? Bu, artık Özel Kuvvetler Komutanlığı olmaktan çıkan ve Saddam Hüseyin'in Cumhuriyet Muhafızları projesine dönen bir proje. Buradan özel kuvvet çıkmaz kardeşim. Kimseyi kandırmayın. Türk ordusunun en seçkin birliğini, senelerce kumpaslarla, haremi ismetine FETÖ'cü ajanları sokarak taciz ettiniz, 15 Temmuz'da bu birliğin birbiriyle çatışmasına giden yolu açtınız ve şimdi sokaktan adam topluyorsunuz Özel Kuvvetlere. Ayıptır, günahtır ve bu terbiyesizliktir. Bu oyuna devam ederseniz orduyu bölersiniz. Size Özel Kuvvetlerde tam bir infialın olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla. Sokaktan Özel Kuvvetlere subay ve astsubay toplamak, Türk ordusunun bu güzide kurumuna yapılan en ağır saldırıdır."

-Başbakan Yıldırım ile Bahçeli görüşmesi

Türkiye'nin, Suriye ve Irak'taki politikalarında ise tamamen bir çöküşün yaşandığını ileri süren Özdağ, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun durma noktasına geldiğini, Türk Hava Kuvvetlerinin Suriye hava sahasındaki uçuşlarının büyük oranda sona erdiğini ve Amerikan uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalkarak, terör örgütü PKK'ya destek verdiğini bildirdi.

Musul operasyonundan Türkiye'nin dışlandığını savunan Özdağ, Almanya ile de ağır bir krizden geçildiğini ve bunun Türkiye-AB krizinin bir yansıması olduğunu dile getirdi.

Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin, bu ülkenin Ortadoğu politikasına nasıl yansıyacağı sorusu üzerine Özdağ, ABD'nin İsrail ile ilişkilerinin daha olumlu bir seviyeye ulaşacağını, İsrail yanlısı politikanın görüleceğini vurguladı. Özdağ, Trump'ın ekibindeki bazı kişilerin ise Türkiye yanlısı olmadıklarının söylendiğini ifade etti.

Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile anayasa konusunda yapacağı görüşme konusundaki değerlendirmesi sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Sonucu beklemek lazım. Ben, MHP'nin, kuruluş ilkesine sağdık olduğunu, milli ve üniter devleti tasfiye edici bir başkanlık sürecine izin vermeyeceğini, Sayın Bahçeli'nin de bu çizgide davranacağını düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :