MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

"Suriye politikasını değiştirmemek, Esat devrilsin politikasını izlemek, Türkiye'nin milli güvenliğini birinci dereceden ihlal etmektir"

TBMM (AA) - MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Suriye politikasını değiştirmemek, Esat devrilsin politikasını izlemek, Türkiye'nin milli güvenliğini birinci dereceden ihlal etmektir." dedi.

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, DAEŞ'i küresel cihat hareketi içinde bir aşama olarak değerlendirmek gerektiğini belirterek, cihatçı hareketlerin ulaştığı en son noktayı DAEŞ'in temsil ettiğini ifade etti.

Terör örgütü DAEŞ'in Türkiye'yi hedef almasının bir nedenin de "Elamen devşirme olanağı" olduğunu kaydeden Özdağ, Türkiye'den DAEŞ'e katılan en az bin, en çok bin 500 kişinin öldüğünü anlattı.

Büyükşehirler dışında terör örgütüne en çok katılımın doğu ve güneydoğu illerinden sağlandığını bildiren Özdağ, "AK Parti hükümetleri bu terör süreçlerinin gerçek boyutunu anlamış gibi görünmüyor. Selefi cihatçı örgütler için Türkiye'de bağımsız bir sosyal taban oluştuğu gerçeğinin farkında değiller ya da farkında olmakla birlikte bunu gizlemekte ve herhangi bir çalışma gerçekleştirmemektedirler." diye konuştu.

Jandarma, MİT, polis içinde, selefi cihatçılık konusunda uzmanlaşmış, Arapça bilen birimler oluşturulması gerektiğini ifade eden Ümit Özdağ, şunları söyledi:

"Sınır güvenliği artırılmalı; yabancıların kayda alınmasında yasalar daha etkin uygulanmalı. Selefçi cihatçı sosyal zeminin eritilmesi için gerekli önlemler alınmalı. Selefi cihatçılığın propaganda merkezleri etkisiz hale getirmelidir. Bölge ülkeleriyle yakın iş birliği ve koordinasyon da gerekmektedir. Bu mücadelele geç kalınırsa, Türkiye, inanılmaz bir ağır bedel ödeyecektir. Bu bedel, PKK ile yapılan mücadelede ödenen bedelden daha ağır olur."

Gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirmemesinin "Akıl dışı" olacağını belirten Özdağ, "Suriye politikasını değiştirmemek, Esat devrilsin politikasını izlemek, Türkiye'nin milli güvenliğini birinci dereceden ihlal etmektir. Öcalan ile görüşüp pazarlık yapılanların Esat ile de görüşebileceğini düşünüyorum. Eli kanlı terör örgütünün lideriyle anlaşma yapıp bunu Dolmabahçe'de yayınlayan bir hükümet, Türkiye'nin mili güvenliğini sağlamak için bir başka ülkenin devlet başkanıyla görüşebilir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :