MHP eski kaleleri için harekete geçti!

MHP eski kaleleri için harekete geçti!

Çözüm sürecine karşı yükseldiği iddia edilen milliyetçi dalgayı arkasına almak isteyen MHP, 7 Haziran seçimlerinde, özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde bir önceki seçimde kan kaybettiği eski ‘kale’lerinde yeniden milletvekili çıkarabilmek için harekete geçti

Bu amaçla parti teşkilatlarında görev yapan yöneticiler merkez yürütme kuruluna (MYK) alındı. Teşkilatı harekete geçirme potansiyeli bulunan yöneticilerin, milletvekili adayı olarak gösterilmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Teşkilata seçim motivasyonu

21 Mart’ta yaptığı büyük kongre ile genel seçim öncesinde parti yönetimini yenileyen MHP, listeleri seçime yönelik özel bir taktikle şekillendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, listelerde, seçimde teşkilatı harekete geçirecek tercihlerde bulundu. Partinin eski ‘kale’leri olarak bilinen illerde son yerel seçimde yakalanan ivmenin genel seçimde milletvekili sayısına yansıtılabilmesi için teşkilatlardaki görevini bırakıp milletvekili adayı olan isimler MYK’da görevlendirildi. Bu yolla söz konusu illerdeki teşkilatların seçimde motive edilmesi ve partinin oy oranının artırılması için daha çok çaba harcamaları hedefleniyor.

Küskünlere karşı atak

Yeniden milletvekili adayı yapılmayacak bazı mevcut milletvekilleri de yeni küskünler dalgası yaratmamak için MYK’ya alındı. Bahçeli, bu amaçla eski MYK’da değişim oranını yüzde 54 ile sınırlı tutarken, kongredeki yenilenme sözünü gerçekleştirmek için de teşkilatın önerdiği isimlere MYK’da yer verdi.

Divan oluşuyor

MHP’de, bugün yapılacak MYK toplantısında yeni başkanlık divanı belirlenecek. 15 kişilik divanda seçim arifesinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Değişikliğin sınırlı tutulacağı ifade ediliyor.

Etiketler :