MHP Başkanlık Divanı belirlendi

MHP Başkanlık Divanı belirlendi

MHP 11. Olağan Büyük Kurultay'ında oluşan yeni MYK'da Başkanlık Divanı için seçim yapıldı

ANKARA (AA) - MHP 11. Olağan Büyük Kurultay'ında oluşan yeni Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) Başkanlık Divanı için seçim yapıldı. 

Kurultay'ın ardından seçilen 75 kişiden oluşan yeni MYK, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında toplandı. Bahçeli'nin konuşmasının ardından, genel başkan yardımcıları ile genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarından oluşan 15 kişilik Başkanlık Divanı için seçime geçildi.

Seçim için MYK toplantısının yapıldığı salona 3 sandık kuruldu. MYK üyelerinin Başkanlık Divanı seçiminde 15 kişinin ismini yazdığı belirtildi. 

Devlet Bahçeli'nin genel başkanlık yaptığı dönemde, Başkanlık Divanı üyeleri ilk kez MYK üyelerinin tercihi ile belirlendi.   

-Başkanlık Divanı'nda iki isim değişti-

MYK'da yapılan seçim sonucuna göre Başkanlık Divanı'nda sadece iki isim değişti. Buna göre Genel Sekreter Yardımcıları Abbas Bozyel ile Recep Dumanlı'nın yerine Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile Genel Başkan Danışmanı Mustafa Hidayet Vahapoğlu seçildi. Tüm genel başkan yardımcıları ile Genel Sekreter İsmet Büyükataman ise Divan'daki yerini korudu.

Yeni oluşturulan Başkanlık Divanı'nda genel başkan yardımcılarının görev dağılımının gelecek günlerde Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından yapılacağı öğrenildi. 

   Öte yandan, kurultayda seçilen Merkez Disiplin Kurulu (MDK) da ilk toplantısını yaptı. MDK'nin başkanlığına da Halil Öztürk seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı