MHP Balıkesir Milletvekili Ok:

MHP Balıkesir Milletvekili Ok:

''(Meclis Başkanlığı seçimi) Her partinin duruşu vardır, her parti ilkeleri doğrultusunda hareket edecektir. Hiç kimseyi kendi dünya görüşümüz doğrultusunda hareket etmeye zorlayamayız. Bu demokrasinin bir kuralıdır''

TBMM (AA) - MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin, "Her partinin duruşu vardır, her parti ilkeleri doğrultusunda hareket edecektir. Hiç kimseyi kendi dünya görüşümüz doğrultusunda hareket etmeye zorlayamayız. Bu demokrasinin kuralıdır" dedi.

Ok, Mecliste düzenlediği  basın toplantısında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un geçen yıl Kasım ayında yaptığı basın toplantısında, Balıkesir'in 60 mahallesindeki içme sularında Dünya Sağlık Örgütü'nün kıstaslarının çok üzerinde arsenik tespit edildiğini açıkladığını anımsattı.

Bu zaman zarfında sorunun çözümü için hiçbir şey yapılmadığını iddia eden Ok, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ağlama makamı değildir. Özellikle toplum sağlığından da birinci derecede sorumludur. İnsanların sağlıklı su ihtiyacını karşılamak birinci görevi ve vazifesidir" diye konuştu.

Ok, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığını göreve davet etti.

Ok, bir gazetecinin, "Meclis Başkanlığı seçimi de MHP-CHP arasındaki diyaloğu sanki zehirledi. Ne diyorsunuz, siyaseti zehirledi mi?" sorusuna, "Her partinin duruşu vardır, her parti ilkeleri doğrultusunda hareket edecektir. Hiç kimseyi kendi dünya görüşümüz doğrultusunda hareket etmeye zorlayamayız, bu demokrasinin bir kuralıdır" yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı