MHP Aydın Milletvekili Depboylu:

MHP Aydın Milletvekili Depboylu:

"Ne olursa olsun hiçbir genç kız, hiçbir kadın istismarcısıyla evlendirilmeye zorlanmamalıdır"

TBMM (AA) - MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, cinsel istismara ilişkin düzenlemeye yönelik "Ne olursa olsun hiçbir genç kız, hiçbir kadın istismarcısıyla evlendirilmeye zorlanmamalıdır." dedi.

Depboylu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında AK Parti tarafından verilen önergenin gerekçesinin akıllara durgunluk verdiğini savundu.

Deniz Depboylu, şunları kaydetti:

"Anlamakta zorlandığımız bir konu cinsel istismar cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkilemeksiniz nasıl gerçekleşmiş olacaktır? Yine suça azmettiren veya işlenişe yardım edenlerle ilgili olarak kamu davasının düşürülmesinin önerilmesi tüyler ürperticidir. Kadına yönelik şiddetin hızla arttığı son yıllarda, kadınlarımızı ve kız çocuklarımızı başta cinsel istismar olmak üzere her türlü istismardan korumak için çaba harcamamız gerekirken, AKP'nin çaba harcamak üzere seçtiği konu bizleri kaygılandırmaktadır."

"Bu önergenin kabul edilmesi durumunda, mağdur olan kadınlar ve kız çocukları istismarcılarıyla evlendirilmeye zorlanacak, şiddet şiddeti doğuracaktır. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önü açılacaktır." ifadesini kullanan Depboylu, MHP olarak bu önergenin karşısında olduklarını belirtti.

Bir soru üzerine Depboylu, dün TBMM Genel Kurulunda, CHP ve MHP'nin, ilgili maddenin geçmemesi konusunda ortak tavır sergilediğini anımsatarak, "Böyle bir maddenin geçmemesini umuyorum. İnşallah Adalet ve Kalkınma Partisi yaptığı hatadan döner, bunu bir kanun şekline dönüştürmez. Nihayetinde böyle bir kanun karşımıza çıkarsa biz de gerekli üst mercilere başvurup kanunun iptali için çaba harcarız." yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bu konuda ısrarcı olduğunun hatırlatılması üzerine Depboylu, "Neden ısrarcı olduğunu anlamak bana zor geliyor. Bir baba, kızkardeşi olan bir ağabey, evinde kadınlarla yaşayan hiçbir erkek böyle bir kanuna olumlu bakamaz diye düşünüyorum. Ne olursa olsun hiçbir genç kız, hiçbir kadın istismarcısıyla evlendirilmeye zorlanmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :