MHP Aydın Milletvekili Depboylu:

MHP Aydın Milletvekili Depboylu:

"TBMM Çocuk Hakları Komisyonu adıyla sürekli bir komisyonun kurulmasına dair kanun teklifimizi, TBMM Başkanlığına iletmiş bulunmaktayız"

TBMM (AA) - MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, "TBMM Çocuk Hakları Komisyonu" adıyla sürekli bir komisyonun kurulmasına dair kanun teklifini TBMM Başkanlığına ilettiklerini söyledi.

Depboylu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'nun çalışmalarının eksik ve yetersiz olduğunu savundu.

Bu eksikliklerin giderilmesinin ancak "TBMM Çocuk Hakları Komisyonu" adı altında oluşturulacak sürekli bir komisyon ile mümkün olacağını belirten Depboylu, MHP olarak 7 Ekim'de, "TBMM Çocuk Hakları Komisyonu" adıyla sürekli bir komisyonun kurulmasına dair kanun teklifini TBMM Başkanlığına ilettiklerini aktardı.Deniz Depboylu, şunları kaydetti:

"Bir devletin gücü, himayesindeki çocukların güven, huzur içinde, eşit haklara sahip olarak, eğitim haklarını sonuna kadar kullanarak, ruhsal ve bedensel açıdan sağlıklı büyümesiyle ölçülür. Zira çocuklar milletin ve devletin geleceğinin teminatıdır. TBMM'nin en büyük sorumluluğu çocuklarımızı ve onların geleceğini teminat altına almaktır. Çocuklarımızın korunması ve layık oldukları yaşam standartlarına kavuşmalarının sağlanması amacıyla mevcut yasa ve mevzuatlarda çocukların yararına yönelik kısımları üzerinde tarama ve inceleme yapmak, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını sağlamak ve yeni yasaların oluşturulmasına destek vermek amacıyla TBMM Çocuk Hakları Komisyonu'nun oluşturulması önem arz etmektedir."

Başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmesi sorulan Depboylu, bu konuyla ilgili partisinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ayrıntılı bir açıklama yapıldığını anımsattı.

Depboylu, "Bizim tavrımız nettir. Biz, parlamenter sistemin eksik kalan tarafı varsa, revizyona gereksinimi varsa bu sorunların halledilip parlamenter sistemle devam edilmesi taraftarıyız. Liderimizin söyledikleri, bu konuda yeterli ve açıklayıcıdır diye düşünüyorum." dedi.

Milletvekili maaşlarında öngörülen artış konusundaki görüşü de sorulan Depboylu, şu ifadeleri kullandı:

"Evet bir zam söz konusu. Ama tüm memurlarımızın, işçilerimizin, esnafımızın çektiği sıkıntılar da ortada. Bu sadece zamla çözülebilecek bir sorun da değil. Yapılan zamların onların sorunlarına çare olabileceği konusunda da kaygılarım var. Mevcut sorunları değerlendirip onların hak ettikleri, layık oldukları yaşam tarzına kavuşmaları için nasıl düzenlemeler yapılması gerektiği konusunda daha çok çalışmamız gerektiği kanaatindeyim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :