MHP adayları Karapınar ve Çumra’da

MHP adayları Karapınar ve Çumra’da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Karapınar ve Çumra ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

MHP İl Başkanı Murat Çiçek, milletvekili adayı Faruk Sonkaya ve partililerle birlikte Karapınar ilçesinde seçmenleri ziyaret eden Mustafa Kalaycı, 7 Haziran seçimlerinde partisine destek istedi. Seçim beyannamesi hakkında bilgi veren Kalaycı, MHP iktidarında esnafın da üreticinin de kazançlı çıkacağını söyledi.

Mustafa Kalaycı ve beraberindekiler Çumra ilçesine bağlı Alibeyhüyüğü ve İçeri Çumra Mahallesini de ziyaret etti. Alibeyhüyüğü Mahalle meydanındaki toplantıda konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, ‘Ekonomik Onarım, Yatırım ve Üretim Hamlesi’ ile binlerce işsizin iş sahibi olacağını dile getirdi. Ekonomi projelerinin hazır olduğunu vurgulayan Kalaycı, Çumra Şeker Fabrikası örneğini verdi.

1999 yılında Başbakan Yardımcısı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği talimatla Bakanlar Kurulu Kararı alınarak Çumra Şeker Fabrikası’nın kurulduğunu kaydeden Kalaycı, “Koalisyon hükümeti kurulunca, Başbakan Yardımcısı olan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ilk talimatı Çumra’ya şeker fabrikası kurulması olmuştur. Başbakanlıkta başdanışman olarak çalışırken bu talimatı dönemin Sanayi Bakanı’na ilettim ve hemen bunun hazırlıkları yapıldı. 2 Temmuz 1999 tarihli Bakanlar Kurulunda karar alındı ve 2 Ağustos 1999 yılında Resmi Gazetede bu karar yayınlandı. Çumra Şeker Fabrikası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bölgemize bir hediyesidir, onun eseridir. Devamını getirenlerden, bitirmeyi nasip edenlerden de Allah razı olsun. Önemli olan hizmet, insanımıza iş imkanı sunmak, çiftçimizin, üreticimizin ürünlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak. İşte bizim üreten ekonomi programımızda bu esaslara dayanıyor” dedi.