Mezuniyet sevincini torunlarıyla paylaştı

Mezuniyet sevincini torunlarıyla paylaştı

Elazığ'da, 56 yaşında Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olan sağlık teknikeri Ahmet Tosun, ikinci mezuniyet sevincini torunlarıyla yaşadı- Torun Feriha Taşdemir: - ''Dedem 56 yaşında hemşirelik diplomasını aldı. Onu kendime örnek alıyorum''

ELAZIĞ (AA) - Fırat Üniversitesi (FÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olan 56 yaşındaki Ahmet Tosun, sevincini torunlarıyla paylaştı.

FÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulunu 1992'de tamamlayan ve 34 yıldır Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde sağlık teknikeri olarak görev yapan 3 çocuk ve 7 torun sahibi Tosun, dikey geçişle girdiği FÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nü başarıyla tamamladı.

Fakültenin konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine katılan Tosun'un torunları, dedelerinin kepini havaya fırlatmasını coşkuyla alkışladı.

Tosun, yaptığı konuşmada, sağlığın önemine değinerek, sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Erkeklere hemşire olma hakkının geç verildiğini dile getiren Tosun, bu nedenle 56 yaşında diploma alma fırsatı yakaladığını belirtti.

Bugün ikinci mezuniyet sevincine torunlarının da ortak olduğunu aktaran Tosun, şunları kaydetti:

"Eğitimin ve öğrenimin yaşı yoktur. Yeter ki azmedilsin yeter ki istensin. Buradan genç arkadaşlarıma bir öneride bulunmak istiyorum. Her şey zamanında güzel ama ben bu fırsatı bugün yakaladım. 56 yaşında olmama rağmen fakülteyi bitirdim. Emeği geçen bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum.''

- Gurur duyuyorlar

Tosun'un torunu Feriha Taşdemir, dedesinin mezuniyet sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Dedesinin gösterdiği başarıya şahit olduktan sonra derslerine daha çok çalışmaya başladığını vurgulayan Taşdemir, ''Dedem 56 yaşında hemşirelik diplomasını aldı. Onu kendime örnek alıyorum. Ben de vatana, millete hayırlı bir birey olmaya çalışacağım.'' dedi.

Efe Taşdemir de dedesinin azmiyle çevresine örnek olduğunu aktararak, ''Dedemi kutluyorum, 56 yaşında olmasına rağmen okumaya devam ediyor. Ona güveniyorum ve kendime örnek alıyorum.'' şeklinde konuştu.

Küçük torun Elif Taşdemir de dedesinin azmine hayran olduklarını dile getirerek, çok sevdiği dedesiyle gurur duyduklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :