Mevlüde nine, hayırseverlerin desteğiyle yaşama tutunuyor

Mevlüde nine, hayırseverlerin desteğiyle yaşama tutunuyor

Sivas'ta, kalp rahatsızlığı nedeniyle iki baston yardımıyla yürüyebilen 85 yaşındaki Mevlüde nine, zor koşullarda hayırsever vatandaşların destekleriyle yaşamını sürdürüyor- Mevlüde Akbay: - "Evimin kirası 300 lira. Hayırseverlerin verdikleri paraları bir

SİVAS (AA) - Sivas'ta, kalp rahatsızlığı nedeniyle iki baston yardımıyla yürüyebilen 85 yaşındaki Mevlüde Akbay, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yaşama tutunuyor.

Şeyhşamil Mahallesi'nde yaşayan Mevlüde Akbay, bir apartmanın giriş katındaki evde yalnız yaşıyor. Kalp rahatsızlığı bulunan ve iki baston yardımıyla ancak yürüyebilen yaşlı kadın, 2 ayda bir aldığı 250 lira dul aylığı geçinmeye çalışıyor. 300 lira kira ödemek zorunda olan Mevlüde nine, hayırseverlerin verdiği paraları biriktirerek kirasını ödüyor.

Sivas Belediyesine bağlı Hayat Ağacı Derneğinin de 2 ayda bir gıda yardımı yaptığı yaşlı kadın, aldığı gıdaları da pişiremiyor. Eve gelen çocuklarına ya da komşulara yemek yaptıran yaşlı kadın, kimse gelmezse bazı akşamlar aç yatmak zorunda kalıyor.

Akşama kadar evinin penceresinden dışarıyı izleyen Akbay, ziyaretine gelenler için de anahtarı pencerenin önünde bulunduruyor. Akbay, elektrik faturasını ödeyememe endişesi ve biriktirdiği parayı kiraya yetiştirebilmek için akşamları ya karanlıkta oturuyor ya da erkenden yatıyor.

Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından gelen ekip tarafından haftada bir evi temizlenen Mevlüde nine, kira ödemeyeceği ve aydınlıkta oturabileceği bir ev istiyor.

Akbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 oğlunun da durumunun iyi olmadığını ve bakım için kendisine yardım edemediklerini söyledi.

Evinin sadece tek göz odasını kullandığını belirten Akbay, "Evimin kirası 300 lira. Hayırseverlerin verdikleri paraları biriktirip kiramı ödüyorum. Böyle geçinip gidiyorum" dedi.

Akbay, bazı sabahlar oğlunun geldiğini ve sobayı yakıp kahvaltısını hazırladığını anlatarak, "Kimse gelmezse aç duruyorum, ne yapayım. Sabah bir bardak süt ısıtıp getirdiler, suyumu masaya koydular gittiler. Onlar gelmezse akşam da aç yatacağım." diye konuştu.

- "Elektrik faturası gelmesin diye hiç ışık yakmıyorum"

Eşini 40 yıl önce kaybettiğini ve yaklaşık 10 yıldır yalnız yaşadığını dile getiren Akbay, şunları kaydetti:

"Eşimin ne sigortası ne de maaşı vardı. Benim de dul maaşımdan başka hiçbir gelir kaynağım yok. Eski mahallemdeki komşularım getirir para verirler bazen onu biriktiririm, ihtiyacım oldukça oradan alırım. Buraya ayda 300 lirayı zor güç veriyorum. O zaman da yemeğe para kalmıyor. Ekmeğe bile parayı bazen zor buluyorum. Hayat Ağacı ayda bir gıda yardımı yapmasa hiç geçinemem. Bütün ihtiyaçlarımı gelen yardımlarla karşılamaya çalışıyorum. Akşam olunca karanlıkta oturuyorum, elektrik faturası gelmesin diye hiç ışık yakmıyorum. Ben de böyle değildim ama şimdi böyle yaşıyorum. Yakacağımı da hayırseverler alıyor. Hayırlarla yaşıyorum başka hiçbir şeyim yok. Çocuklarımın da düzenli maaşı yok ki bana baksınlar."

Mevlüde Akbay, soba ve tüp yakamadığı için yemek pişiremediğini, Hayat Ağacı Derneğinden gelen gıdaları eve ziyarete gelenlere pişirttiğini anlatarak, "Çamaşırlarımı da komşularım gelip makinede yıkıyor. Ben de akşama kadar ya sandalyemde oturup dışarıyı izliyorum ya da yatıyorum" ifadesini kullandı.

Mevlüde nine, hayırseverlerin desteğiyle yaşama tutunuyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :