Mevlit Kandili'ne doğru

Mevlit Kandili'ne doğru

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Milletvekili...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çetinkaya, mesajında, alemlere rahmet olarak dünyaya gelen Hazreti Muhammed'in doğduğu gece olan bu mübarek geceyi idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.

Son günlerde tüm dünya insanlığının huzuru ve mutluluğu için onun örnek hayatını anlamaya ve yaptığı çağrıya ihtiyaç duyulduğunu aktaran Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Onun içindir ki, Peygamberimizin hayatını rehberlik edinmekten ve onun bizlere bıraktığı değerlere sımsıkı sarılmaktan başka çaremiz yoktur. Ben bu düşüncelerle Mevlit Kandilimizin bütün İslam alemine ve insanlığa huzur getirmesini cenabı Allah'tan diliyor, Kırşehir'li hemşehrilerim ve İslam aleminin kandilini tebrik ediyorum."

Belediye Başkanı Bahçeci de, doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Hazreti Muhammed'in tebliğ ettiği ilahi mesajların insanlık üzerindeki cehalet bulutlarını dağıttığını vurguladı.

Hz. Muhammed'in hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek olduğunu ifade eden Bahçeci, şunları aktardı:

"Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilerken, bu kandil gecesinin ailemiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :