Mevlit Kandili

Mevlit Kandili

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Başkan Çalışkan mesajında Mevlid Kandili'nin...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan mesajında Mevlid Kandili'nin peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsat olduğunu belirtti.

29 Kasım gecesinin, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşrif edişinin 1446. yıl dönümü olduğunu anımsatan Çalışkan, mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Bu vesileyle bütün İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini ve geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum. Barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz, insanların en hayırlısıydı.

Herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di. Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :