Mevlit Kandili

Mevlit Kandili

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Şentürk mesajında, insanlığın kurtuluşu için son...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şentürk mesajında, insanlığın kurtuluşu için son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (SAV) dünyayı şereflendirdiği gece olan Mevlit Kandili'nin dualarla idrak edileceğini belirtti.

Hz. Muhammed'in ahlakı, yaşayışı, söz ve davranışları ile örnek olduğunu, tüm insanlığı doğru yola sevk etmek için son nefesine kadar mücadele verdiğini ifade eden Şentürk, onun sayesinde cehalet asrının saadet asrına dönüştüğünü, İslam medeniyetinin bir güneş misali yükseldiğini vurguladı.

Onun mucizelere mazhar olan doğumunun, Müslümanlar arasında yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlandığına işaret eden Şentürk, mesajında şunlara yer verdi:

"Sevgili Peygamberimiz derin bir sevgi ve özlemle anılmaktadır. Bu kutlu gecede okunan mevlitleri dinlemek, onun mübarek ruhuna salat ve selam okumak hiç şüphesiz Müslümanların Peygamberimize olan engin sevgi, saygı ve bağlılığının bir ifadesidir.

Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri görmek, onu her anlamda örnek almak ve anlamaya çalışmak dünya ve ahiret mutluluğumuz için anahtar niteliğindedir. Yüce yaratanın sevgisine, rahmetine ve bağışlamasına ermenin yegane yolu, Peygamberimizin bizlere gösterdiği yoldan gitmektir. Bu duygularla, Mevlit Kandili'nin başta Kırşehirli hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini diliyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :