Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Konya protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri, Peygamber Efendimizin doğumu nedeniyle yayımladıkları mesajda Mevlid Kandili’nin Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını dilediler.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Milletvekili Mustafa Baloğlu, SMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda, " Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz ‘in doğumu vesilesiyle kutladığımız ve maddi manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşıyoruz. Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır. Bu mübarek günlerin acı çeken insanlığın, Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz. Rabbimiz, gönlümüzde var olan Peygamber sevgisini hiçbir zaman eksik etmesin. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun” diye belirttiler.

MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALOĞLU MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Din, insanın sadece Allah ile ilişkilerini değil, aynı zamanda hem diğer insanlarla hem de âlem ile ilişkilerini düzenlemek üzere, Allah tarafından konulmuş olan değerler manzûmesidir yani din, insanın âhlâkileşmesi, bir başka deyişle insanileşmesi içindir.

Yüce Allah, insan için gerekli olan her şeyi, bir taraftan vahiy ile bildirmiş; diğer taraftan da peygamberler vasıtasıyla, bildirdiklerinin sosyal hayata nasıl geçirileceğinin somut örneğini göstermiştir.

Dinin insana ulaşması ve öğretilmesi konusunda peygamberin önemi son derece büyüktür. Dini koyan Allah'tır, ama onu eksiksiz bir şekilde insanlığa sunan peygamberdir.

Bu hakikat Kur'an-ı Kerim'de şöyle ifade edilmektedir:

"Hiçbir millet yoktur ki, içlerinden bir uyarıcı peygamber gelmiş olmasın." (Fâtır, 35/24)

"Her ümmetin (Allah'ın emirlerine davet eden bir yol gösterici) peygamberi mevcuttur..." (Yûnus, 10/47)

Allah Teâlâ Sevgili Peygamberimiz (sav)'i son elçisi olarak seçmiş, O'na iman etmeyi kendisine imanın şartı saymış, O'nu inkar edeni kendisini inkar etmiş olarak görmüş Allah'a ve Peygamber'e itaati bir arada şart koşmuş, Allah’ı sevmenin ölçüsü olarak Peygamber'e tabi olmayı gerekli kılmış, Allah'ın ve meleklerin O'na daima salât-u selam ettiklerini bildirmiş, Kur'ân'da sayısız yerde ve İslam'a giriş cümlesi olan kelime-i tevhide kendi adı ile Rasûlü'nün adını bir arada zikretmiş, O'nun sünnetini dinin ikinci kaynağı olarak ikame etmiştir.

Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) doğum günü olan Mevlid Kandili 11 Aralık 2016 Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gecede idrak edeceğiz.

Sevgili peygamberimizin hayatının; inanan insan için özel bir anlamı vardır, çünkü inanan kişi, dini hükümlerin yaşantı haline dönüştüğünü, ahlaki değerlerin de somutlaştığını görür, Hz. Muhammed (S.A.V) doğru anlamamak, öğrenmemek; Dünyanın manevi sarsıntısı da, sıkıntısı da, huzursuzluk içinde bocalayışı da bundan doğmakta ve onu anlamadıkça sevmedikçe ve hayat bahşeden prensiplerini kendisine rehber edinmedikçe de insanlığın bu sıkıntı, sarsıntı ve buhrandan kurtulması mümkün değildir.

O'nu örnek almak demek;

Güvenilir olmak demek,

Affedici olmak demek,

Merhametli olmak demek,

Hoşgörülü olmak demek,

Sözünde durmak demek,

Cömert olmak demek,

Alçakgönüllü olmak demek,

Çalışkan olmak demek,

Dosdoğru olmak demek,

Adaletli olmak demek,

Vefakar olmak demek,

Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) için duygularımızı dile getireceğimiz mübarek günde salat ve selam O'na olsun...

Mevlid Kandili'nin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini dilerim.

BAŞKAN ÖZSELEK’TEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz ‘in doğumu vesilesiyle kutladığımız ve maddi manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın heyecanı ve sevincini hep beraber yaşandığını belirten Başkan Özselek mesajında şunları kaydetti: "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumu da bu asrın habercisi olmuştur. Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır. Bu güzel günde yapılan duaların çevremizdeki sıkıntıların giderilmesinde etkili olacağı kesindir. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın, hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin mevlid kandilini tebrik ederim."