‘Mevlevihane Sanat Geleneği’ni yaşatan usta sanatçılara teşekkür

‘Mevlevihane Sanat Geleneği’ni yaşatan usta sanatçılara teşekkür

‘Mevlevihane Sanat Geleneği’ni yaşatan usta sanatçılara teşekkür

 

Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinliklerinde, “Sanat Ocağı-Mevlevihane” adı altında; Ebru, Ney, Kanun Yapımı, Hüsn-i Hat, Çini, Tesbih, Cam Üfleme, Seramik, Keçe, Tezhib, Kaşık, Telkari ve Hatt-ı Gubari gibi sanat dallarının atölye çalışmalarında görev alan usta sanatçılar ile stant ve sergi alanlarıyla organizasyonun gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm katılımcı kuruluş ve şahıslara, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce plaket ve teşekkür belgesi verildi.

YARAR: ATÖLYE ÇALIŞMALARINI BİR KAZANÇ OLARAK GÖRÜYORUM

Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlevihanelerde icra edilen sanatları kazanmak adına büyük üstatları Şeb-i Arus etkinliklerine davet ettiklerini ifade ederek, “Bu sanatların yaşaması ve gelecek nesillere ulaşması bakımından burada yapılan atölye çalışmalarını bir kazanç olarak görüyorum. Sanatçılarımız hem organizasyona değer kattılar, hem de bu sanatların yaşaması için büyük emek veriyorlar. 10 gün boyunca 14 sanatçı ve zanaatkar sanatını ve inceliklerini misafirlerle paylaştı. Ayrıca, stant ve sergi alanlarıyla organizasyonun gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm katılımcı kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi. Mevlana Kültür Merkezi’nde ilk kez geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen, ‘Sanat Ocağı Mevlevihane, Atölye Çalışmaları’ sanatseverlerin büyük ilgi odağı oldu.

 

Plaket ve teşekkür belgesi verilen sanatçılar ve katılımcı kuruluşlar ise şöyle;

Hüseyin Öksüz (Hüsn-i Hat), S. Mehmet Tepeler (Hüsn-i Hat), H. İbrahim Mert (Cam Üfleme), Mehmet Girgiç (Keçe Yapımı), İbrahim Bakım (Saz Yapımı), Ali Erol (Ney Yapımı), Fatma Betül Koyuncu (Ebru Yapımı), Mustafa Sami Onay (Kaşık), A. Safa Mızrak (Tesbih Yapımı), Celaleddin Berberoğlu (Keçe Yapımı), Muammer Işık (Seramik Yapımı), Ömer Ayseri (Telkari Yapımı), Fethi Barut ((Tesbih Yapımı) Emre Apaydın (Saz Yapımı) ve Zeliha Yıldız (Tezhip Yapımı), Albaraka Türk (Kalemin Bereketi-Hüsn-i Hat Sergisi), Sille Sanat Evi (12. Uluslararası Konya Dünya İnançları Fotoğraf Yarışması Sergisi), Hattat Hamid Aytaç Talebesi Güzide Çelebi (Hat Sergisi, PTT (Pul Sergisi) ve Paşabahçe’nin (Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünden esinlenilerek özel tasarım olarak ürettiği ürünler sergisi)

mevlevihane-sanat-gelenegi’ni--(2).jpg

mevlevihane-sanat-gelenegi’ni--(5).jpg

mevlevihane-sanat-gelenegi’ni--(4).jpg