Mevlana'nın 744. vuslat yıl dönümü

Mevlana'nın 744. vuslat yıl dönümü

İzmit Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, 100 semazen ve 100 sazende sema gösterisi yaptı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslatının 744. yıl dönümü dolayısıyla İzmit Belediyesi ve Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği iş birliğiyle Şeb-i Arus etkinliği düzenlendi.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda İzmit Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başlayan etkinlikte, "Mevlana ve Vatan Sevgisi" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Burada konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, sekizincisini düzenledikleri etkinliğin sürdürülmesinin öneminden bahsederek, belediyelerinin yaptığı proje ve uyguladığı sosyal etkinliklerle Türkiye'de tanındığını söyledi.

Ataları, inanç ve değerlerinden gelen güzellikleri hem yaşayıp hem de yeni nesillere aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Doğan, "Bir yandan da Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği o çağdaş medeniyetleri aşacak çalışmaları bulunduğumuz yer olarak İzmit'te görevimiz gereği yapmaya çalışıyoruz. Ne değerlerimizden, ne gelenek ve göreneğimizden vazgeçiyoruz, ne de o Batı ve çağdaş denilen ülkelerden de geri kalmamak ve onları geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin hedeflerini yakalayıp geçeceğini dile getirerek, bunu sadece Türkiye için değil, gönül coğrafyaları için de yapacaklarını kaydetti.

Sevgilerinin dünyadaki herkes için olduğunu anlatan Doğan, "Bizim sevgimiz o dindi bu dindi, şu milletti bu milletti ayrımı yapmadan 'Yaratılanı yaratandan ötürü sevme' üzerine sevgidir. Buradaki sevgi atmosferinin dünyadaki o zalimlerin de ruhlarına gitmesini, kalplerine gitmesini, o haklı ama güçsüz olanlara, güçlü oldukları için haksızca yaptıkları zulümleri durdurmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ'ın "Mevlana ve Vatan Sevgisi" konulu sohbetiyle devam eden programda, daha sonra 100 semazen ve 100 sazendenin sema gösterisi ilgiyle izlendi.

Program, Özbağ'ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :