Mevlana Vakfı’ndan Teşekkür

Mevlana Vakfı’ndan Teşekkür

Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından 30 Eylül günü düzenlenen Şerbet-i Veladet etkinliğine katılan kişi ve kurumlara teşekkür belgesi verildi

30 Eylül 2017  tarihinide Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından Tarihi Mengüç Caddesinde düzenlenen, Şerbet-i Veladet etkinliğine katkıda bulunan kişi ve kurumlara, teşekkür belgesi takdim programı düzenlendi. Programa katılan ve katkıda bulunan kişilere tek tek teşekkür belgelerini veren Vakıf Başkan Vekili Esin Çelebi Bayru, Programdan önce yaptığı konuşmada Konya’nın kültürünü ve mazisini her yıl yaşatmanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Katılımcılara da yürekten teşekkür ettiklerini ifade eden Bayru, Konya’nın değerlerine hep birlikte sahip çıkıldığını söyledi.

bayru-3.jpgbayru-4.jpg

Programa; Konya Valisi Yakup Canbolat, Vakıf Başkan Vekili Hazreti Mevlâna’nın 22. kuşak torunu Sayın Esin Çelebi Bayru, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve Etkinliğe katılan İşletmeleri temsilcileri katıldı.

bayru.jpg

ŞERBET-İ VELADET’İN 810’ÜNCÜ YILI

Hazreti Mevlana'nın 810 .doğum yıldönümün de tarihi Mengüç caddesi esnafı ve bazı Konya firmaları tarafından ikramlar yapılarak hediyeler dağıtıldı.

Hazreti Mevlana'nın 810. doğum yıldönümünde, tarihi Mengüç Caddesi esnafı ve bazı firmalar tarafından; şekerleme, helva, nar şerbeti, aşure gibi Konya 'ya özgü ikramlarda bulunulup, hediyeler dağıtıldı. Firmalarının ikram stantları ve çeşitli hediyeler Konyalı vatandaşlarla buluşturduğu etkinliğe Vali Yakup Canbolat,  Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Milletvekilleri Muhammed Uğur Kaleli, Hacı Ahmet Özdemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri Tarihi Mengüç Caddesinde stant açan firmaları ziyaret ederek sohbet ettiler.  Esnaflarından ve Şerbet-i Veladet etkinliği organizatörü Hikmet Çetiner, “ Hz. Mevlana'nın 810. Doğum Günü Etkinlikleri çerçevesinde Tarihi Mengüç Caddesinde 3.  Şerbet-i Veladet etkinliği düzenlemenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadık.   Bu yılki vatandaşlarımız başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerimizin etkinliğe göstermiş olduğu ilgi ve alakadan oldukça memnunuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu etkinliğe katılan firmalarımız ve vatandaşlarımızın katılımı artarak devam edecek.  Etkinliğimize katılan ve destek veren firmalarımıza, protokol üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

bayru--2.jpg