Mevlana Üniversitesinin yeni eğitim yılı renkli başladı

Mevlana Üniversitesinin yeni eğitim yılı renkli başladı

Mevlana Üniversitesi, yeni kazanan öğrencilerin üniversiteye, akademisyenlere ve Konya’ya uyumunu sağlamak için düzenlenen Oryantasyon Günleri programı Mevlana Üniversitesi Spor Salonu’nda yapıldı

 Programa, Mevlana Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, öğrencilere Türkiye’nin girişimcilikte ve yenilikçilikte en iyi üniversitelerinden bir tanesine hoş geldiniz diyerek şunları söyledi. “Sizlere üniversitemizden umduğunuzdan çok daha fazlasını bulacağınızı ifade etmek istiyorum. Sizler için en iyi ders ortamlarını, çalışma ortamlarını ve laboratuvarları hazırladık. Dünyanın ve ülkemizin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş olan bilim insanlarından akademik bir kadro oluşturduk. Sizlere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum” dedi.

ÖĞRENCİ ODAKLI ÜNİVERSİTE

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yüksel Gür, öğrencilerin merak ettiği ve ihtiyaç hissettiği her sorunun cevabını internet sayfasında bulacaklarını söyledi. Her zaman öğrencinin yanında olacağını söyleyen Gür, yeni eğitim yılına hazır olduklarını söyledi. Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Ahmet Kaya ise, “Ülkemizdeki birçok üniversitenin kütüphanesinden farklı bir çok özelliğe sahibiz” diyerek sözlerine başladı. Kitap ve bilgiye ulaşmanın Mevlana Üniversitesi Kütüphanesinde zor olmadığını söyleyen Kaya, kitap ve makale dışında öğrencilere ücretsiz film, gazete ve dergi gibi sosyal olanakların sağlandığını ifade etti. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hasan Hüseyin Ceylan, birçok branşta üniversiteler liginde mücadele ettiklerini söyledi. Milli sporculara ve yetenekli sporculara takımlarda yer vereceklerini söyledi. Son sözü alan Uzaktan Eğitim Merkezi Sekreteri Ümit Bilgin, son sistem teknolojik alt yapısıyla öğrencilere hizmet verdiklerini dile getirdi.

ACTİON TEAM NEFES KESTİ

Konuşmalardan sonra müzik ve dansla renklendirdikleri muhteşem aerobik smaç gösterisiyle şovlarıyla sahne alan Action Team nefes kesti. Öğrenciler tarafından büyük alkış alan şovun bir bölümünde öğrenciler ve çalışanlar da yer aldı. Program açılışından sonra öğrenciler kendi fakültelerinin dekanlarıyla bir araya gelerek, fakülteleri hakkında bilgi aldı ve merak ettikleri soruları fakülte dekanlarına yönelttiler. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen öğrencilere, kazandıkları bölümlerde okuyan üst sınıf öğrencileri de yardımcı olarak yönlendirmelerde bulundu. Program Sema Gösterisi ve ikramlarla sona erdi.