Mevlana Üniversitesi'nin tabelaları söküldü

Mevlana Üniversitesi'nin tabelaları söküldü

Geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin tabelaları söküldü. Mevlana Üniversitesi Selçuk Üniversitesi'ne devredildi.

Geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin tabelaları söküldü. Mevlana Üniversitesi Selçuk Üniversitesi'ne devredildi.

Mevlana Üniversitesi Hastanesi ve Mevlana Üniversitesi Diyaliz Merkezi ile üniversitenin bağlı bulunduğu Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı da kapatıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin ve yönetim kadrosunun tabela söküm işlemi başladı. Tabelaların sökülmeye başlamasının ardından Rektör Şahin ve Ekibi Mevlana Üniversitesi Rektörlük Kapısındaki kilidi, Defterdarlık kurumunun yetkili kişileriyle birlikte açarak bina içerisinde incelemede bulundular. Mevlana Üniversitesi binasının Selçuk Üniversitene geçmesiyle ilgili konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, “Burası bir eğitim kurumudur. Devletin ve milletin imkânlarıyla kurulmuştur. Bu kurum devletimize ve milletimize hizmet etmesi gerekirken, karanlık emellere ve hedeflere hizmet ettiler. Devletin ve milletin zararına çalışmaya bir kurum haline dönüştüler. Bu çerçevede devletimiz bu kurumu lağvederek Selçuk Üniversitesine teslim etti. Bizlerde milletimizin imkânlarıyla, dişinden tırnağından artırarak oluşturduğu kurumu, en iyi ve hayırlı şeklide milletimiz ve devletimiz için hizmet edecek nesiller yetiştirmek için kullanacağız. Bu yapı insanlık ve dünya tarihinde, eşine az rastlanır bir ihanet şebekesine dönüşmüştür. Bu kurumlar hem para hem de insan temini için kullanır hale gelmiştir. Biz bunları aslına döndüreceğiz. Bir üniversite eğitimi ve evrensel eğitim değerler konumuna gelmesi gereken kurumlardır. Maalesef bu yapı neticesinde böyle kurumlar saptırılmıştır. Bu yapı milletin en zeki çocuklarını toplayarak, beyinlerini dumura uğratmıştır. Bu yapı içerisinden çıkan bir sanatçı yoktur, bir bilim adamı yoktur. Başarılı olmuş bir siyasetçi yoktur. Tamamen çocuklarımızı alıp, beyinlerini dumura uğratarak, dünyanın dört bir tarafına kendileri için fedai olarak göndermişlerdir. Artık bu milletin evlatları bu milleti hizmet eder hale gelmesi için Selçuk Üniversitesi olarak tüm yönetim kadrolarımızla birlikte elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Gerçekten daha verimli bir eğitim vereceğimize inanıyorum.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

FAKÜLTE İSMİ SENEYE BELLİ OLACAK

Selçuk Üniversitesi’ne yönetimine geçen Mevlana Üniversitesi binasının hangi fakülte olacağı konusunda konuşan Rektör Şahin, “buranın hangi fakülte olacağı hakkında daha net bir karar vermedik. Binanın kapasitesi değerlendireceğiz. Bu dönem içinde mevcut öğrencilerin bizim hocalarımız tarafından eğitim öğretim hayatlarına devam edecekler. Daha sonraki dönemlerde de buradaki öğrencilerimiz, Selçuk Üniversitesin 90 bin öğrencisiyle karışmasını temin etmemiz lazım. Buradaki öğrencilerimiz yarım dönem veya bir dönem eğitim öğretimlerine devam edecekler, daha sonraki yıllarda da kendi öğrencilerimizle karıştırarak buraya bir veya daha fazla fakülte kurmuş olacağız. Buradaki çocuklarımızda vatanın evlatlarıdır. Öteleme dışlama yapmadan, devletimize, milletimize ve toplumumuza kazandırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 

memleket.com.tr

img_5536.jpg

img_5600.jpg

img_5559.jpg

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ