Mevlana Üniversitesi'nden 'katliam' açıklaması

Mevlana Üniversitesi'nden 'katliam' açıklaması

Geçtiğimiz gün, Türkiye'deki 111 üniversite rektörü, Gazze'de yaşananları, 11 dilde yayımladıkları ortak bildiriyle telin etmişti.

Bildiride, Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşandığına, bu katliama karşı bütün dünyanın kör ve sağır gibi davrandığına işaret edildi. İsrail yönetiminin, muhakeme yeteneğini kaybettiği, namlunun hedefine çocukları koyarak zalimce saldırdığı kaydedilen bildiride, mübarek ramazan ayında Gazze'de iftarların bomba sesleri eşliğinde keder, acı ve gözyaşlarıyla açıldığı belirtildi.

Bu bildiriye imza koymadığı için eleştirilen Mevlana Üniversitesi'nden açıklama geldi. İşte o açıklama;

Kamuoyuna duyuru

Son birkaç gündür medyada ülkemizdeki 111 Rektörün ortak bir bildiri yayınlayarak İsrail’in Gazze saldırılarını kınadığını ve Mevlana Üniversitesi’nin bu bildiride imzasının olmadığı yolunda haberler yayınlanmaktadır. Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki bu bildiri için Üniversitemiz bilgilendirilmemiş ve konu maalesef basından öğrenilmiştir. Mevlana Üniversitesi’nin İsrail’in Filistin’e olan saldırılarına karşı tutumu gayet açıktır. Her zaman dualarımızda olan Gazze halkının yanındayız. Basın mensuplarının basın ahlakına uymayan bir şekilde, bizden bilgi almadan insafsızca gazete, televizyon ve internet sayfalarından üniversitemiz aleyhine yaptıkları haberleri üzüntüyle takip ediyoruz. Mevlana Üniversitesi olarak İsrail’in bir insanlık suçu işlediğini bulunduğumuz her ortamda dile getirmiş ve yapılması gereken tüm adımlarda yer alacağımızı ayrıca ifade etmekteyiz. Vicdanlı basın mensuplarının aynı şekilde bu bildirimizi gazete, televizyon ve internet sayfalarında yayınlamaları ümit eder, kamuoyuna saygılarımı sunarım.

  Prof. Dr. Tankut YALÇINÖZ- REKTÖR