Mevlana Üniversitesi Hastanesi yeni hizmet binasına kavuşuyor

Mevlana Üniversitesi Hastanesi yeni hizmet binasına kavuşuyor

Mevlana Üniversitesi'nin inşaatı devam eden 400 yataklı, akıllı bina konseptindeki yeni hastane binasının eylül ayında hizmete açılması planlanıyor.Mevlana Üniversitesi Hastaneler...

Mevlana Üniversitesi'nin inşaatı devam eden 400 yataklı, akıllı bina konseptindeki yeni hastane binasının eylül ayında hizmete açılması planlanıyor.

Mevlana Üniversitesi Hastaneler Koordinatörü Prof. Dr. Sıddık Ülgen, Aydınlıkevler'deki hastane inşaatında yaptığı açıklamada, 42 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 17 katlı hastanede, onkoloji ünitesinden nüklüer tıp merkezine, tüp bebek merkezinden VIP check-up ünitesine kadar birçok farklı birimin yanı sıra 100'den fazla polikliniğin bulunduğunu söyledi.

Hizmet binasında 14 ameliyathane, 300 kişilik konferans salonu ve 400 hasta yatağının yer aldığını ifade eden Ülgen, "Bölgemizin hem sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak hem de konfor beklentisini daha üst seviyeye çıkaracak biçimde tasarlanan yeni hastanemiz, yurt dışından birçok hastaya da şifa dağıtılmasında aracı olacaktır. Hizmete girdiğinde üstün kalitede hizmet vermesinin yanı sıra başta doktor ve hemşire yetiştirecek olan merkezimiz, bölgede referans hastane olarak hizmet verecektir. Alışılmış sağlık hizmeti anlayışına farklı bir boyut kazandıracak olan Mevlana Üniversitesi Hastanesi, açılışıyla daha pek çok özelliğiyle hastalarına şifa dağıtacaktır" diye konuştu.

Hastane Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Mehmet Borazan ise inşaatın yüzde 80'lik kısmının bitirildiğini, eylül ayında da hizmet vermesinin planlandığını belirtti.

Hastane binasının 50 milyon dolara mal olduğunu aktaran Borazan, şunları kaydetti:

"Monoblok olan bina iki kısımdan oluşmaktadır. Podyum bina dediğimiz birinci bodrum, zemin, birinci ve ikinci katlar poliklinik katları olarak tasarlanmıştır. Hasta mahremiyeti göz önüne alınarak bölümler modüler bir yapı içinde ayrı ayrı düşünülmüştür. Örneğin kadın hastalıkları ve doğum, çocuk, kardiyoloji ve diğer branşlar kendi içinde bağımsızdır. Ayrı bekleme yerleri, bankolar, WCleri ve kan alma yerleri bulunmaktadır. Hasta ve yakınları için her türlü konforun düşünüldüğü hasta odaları tek veya iki kişilik olacaktır. Her servis katında seminer salonu, refakatçıların oturabileceği gündüz odası ve konsültasyon odası yer almaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı