Mevlana Meydanı'nda, Binlerce Kişi Ellerini Semaya Açtı

Mevlana Meydanı'nda, Binlerce Kişi Ellerini Semaya Açtı

Konya'da Kadir Gecesi nedeniyle binlerce kişi, Selim Sultan Camii önündeki Mevlana Meydanı'nda teravih namazı kıldı.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Konya’da on binlerce kişinin katılımı ile Mevlana Meydanı’nda idrak edildi. Büyük bir coşkuyla meydanı dolduran Konyalılar ülkemizin birlik ve beraberliği, dünya üzerindeki mazlum milletlerin kurtuluşa ermesi için dua etti.

Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla tüm yurtta camiler dolup taşarken Konyalılar da Mevlana Meydanına akın etti.

Mevlana Meydanı’nın dolup taştığı mübarek gecede, yer bulamayanlar Mevlana Caddesi üzerine saf tutarak namazlarını kıldı. On binlerce insan mübarek gecede ellerini semaya açarak, ülkemizin birlik ve beraberliği, dünya üzerindeki mazlum milletlerin kurtuluşa erişmesi için dua etti. 3. Ana Jet Üssündeki iftar programı nedeniyle Konya’ya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konyalıların Kadir Gecesi coşkusunu paylaşarak teravih namazlarını Mevlana Meydanı’nda kıldı. Teravih namazından önce İl Müftüsü Ali Akpınar’ın vaazını dinleyen vatandaşlar geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürürdü. Mevlid programı ve sohbetlerle sahura kadar devam eden Kadir Gecesi programı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sahur yemeği ikramı ile sona erdi.

kadir-gecesi’nde-on-binler-mevlana-meydani’nda-bulustu-(3).jpg

kadir-gecesi’nde-on-binler-mevlana-meydani’nda-bulustu-(1).jpg

kadir-gecesi’nde-on-binler-mevlana-meydani’nda-bulustu-(5).jpg

kadir-gecesi’nde-on-binler-mevlana-meydani’nda-bulustu-(2).jpg