Mevlana Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Mevlana Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Konyalılar 15 Temmuz’da darbe girişimi ve sonrasında günlerce nöbet tutarak sahip çıktıkları vatan ve istiklale, destanın 3. yılında da aynı aşk ve imanla bir kez daha sahip çıktı

..
 
img_0981-001.jpg

15 Temmuz hain darbe girişimin üçüncü yıl dönümünde tüm Türkiye’de coşkuyla anıldı. Mevlana Meydanı’nda da on binlerin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Saat 20.00’da başlayan kutlamalara, Konyalı vatandaşlar saatler öncesinden gelerek alanı doldurmaya başladılar. Türk bayraklarıyla meydanı dolduran coşkulu kalabalık, hep bir ağızdan 15 Temmuz marşları söyledi. Saatlerin 20.00’ı göstermesiyle Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra şehitler ve gaziler için dualar edildi. Kutlamalara; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekillerinden, Hacı Ahmet Özdemir, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Selçuk Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa KAvuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Cevik, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ,  üniversite rektörleri, kurum müdürleri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

 

img_1085.jpg

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TÜM TÜRKİYE’YE HİTAP ETTİ

Akşam namazının eda edilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması"na katılarak vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması, tüm illerdeki meydanlardan dev ekranlarda canlı olarak yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında “2016 yılının 15 Temmuz gecesi, milletimizin istiklalini ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini hürmetle, muhabbetle selamlıyorum” dedi.

“BU ÜLKENİN ASLİ SAHİBİ ŞEHİTLER VE GAZİLERİN BAŞINI ÇEKTİĞİ KAHRAMANLARDIR”

“Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kâr kalmadı, bundan sonra da kalmayacaktır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah, 15 Temmuz’dan sonra artık hiç kimse milletin iradesine el uzatmayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir. Bizler milletçe, vatanımıza,  bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize, devletimize sahip çıktıkça hiçbir gücün eli oralara ulaşamayacaktır. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaktır. Ruhlarını iblise satan müptezeller Türkiye’yi ele geçiremeyecektir” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “O karanlık geceye teslim olmadıkları için milletimin her bir ferdine minnettarız. O karanlık geceyi aydınlatan herkese minnettarız. Geceye yenilmeyenler, uçaklara, helikopterlere, tanklara, namlulara karşı duranlar, vakit sabaha döndüğünde, istiklallerini ve istikballerini kurtarmış olmanın gururuyla ödüllerini aldılar. Bu ülkenin asli sahibi şehitler ve gazilerin başını çektiği kahramanlardır. Biz bugün burada özgürce sözümüzü söyleyebiliyor, nefesimizi alabiliyor, işimize gücümüze bakabiliyorsak şehitlerimizin, gazilerimizin ve tüm kahramanlarımızın sayesindedir.”

“MİLLETİMİZLE BİRLİKTE ÇIKTIĞIMIZ KUTLU YOLCULUĞU MENZİLİNE ULAŞTIRANA KADAR DURMAYACAĞIZ”

Özgürlüğü elde etmek, kullanmak ve korumanın kolay olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim milletimiz, binlerce yıllık tarihi boyunca hep bu mücadeleyi vermiştir. Kurduğumuz devletler, inşa ettiğimiz medeniyetler, geliştirdiğimiz kültür ile hep özgür bir topluluk olarak hayatımızı sürdürmeye çalıştık. Hamdolsun, bunca yıldır milletimize esaret boyunduruğu vurabilen de çıkmadı. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi, buna niyetlenenler hiç eksilmedi.  Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, İstiklal Harbi’nde bu niyetleri toprağa gömdük” diye ekledi.

15 Temmuz’un Türk milletine esaret boyunduruğu vurma çabalarının farklı bir yöntemi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Ülkemizin içine yerleştirdikleri ihanet çetesiyle milletimizi esir alacaklarını sananlar, tıpkı asırlar boyunca hep olduğu gibi, bir kez daha derslerini aldı. Nasıl biz istiklalimizi ve istikbalimizi korumaktan vazgeçmiyorsak bizim önümüze tuzaklar kuranlar da emellerinden asla vazgeçmeyecektir. Bugün ülkemizin önündeki engeller, yaşadığı sıkıntılar, maruz kaldığı saldırılar, hep işte bu kadim kavganın tezahürleridir” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin, son 17 yılda demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiği hamlelerle çağ atladığını inkâr edenin gözü görmüyor, kulağı duymuyor, dili lal olmuş demektir” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Aynı şekilde milletimizin, son altı yıldır ardı ardına uğradığı saldırılara karşı verdiği mücadeleyle destan yazdığını kabul etmeyenin aklı da vicdanı da kurumuş demektir.”

“15 Temmuz bize, sadece o karanlık geceyi değil, onunla birlikte ülkemizin ve milletimizin yaşadığı tüm bu hadiseleri hatırlatması gereken bir semboldür. Biz, son nefesimize kadar bu çabayı sürdürmekte kararlıyız” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizle birlikte çıktığımız bu kutlu yolculuğu menziline ulaştırana kadar durmayacağız” dedi.

VALİ TOPRAK: BU MİLLET HAİNLERE GEÇİT VERMEMİŞTİR

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak törende yaptığı konuşmada, "Silahları, tankları size çeviren hainleri yine sizler püskürttünüz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz unutulmayacaktır. Milletimiz tankın önüne geçerek hain darbe girişimi engellenmiş, Türk milleti hiç bir zaman esaret altında kalmamıştır, kalmayacaktır. Milletin vergileriyle alınan tanklar, uçaklar, yine milletin vergileriyle subay, astsubay kılığına girmiş hainler bu millete silah sıktı. Mehmetçik kılığına giren hainler, dış mihrapların maşası olarak bu ülkeyi esaret altına almak istediler. Aziz milletimiz bu hainlere, geçit vermemiş, bu ülkeyi büyük bir felaketin eşiğinden döndürmüşlerdir. Bu vatan şehitlerimizden, gazilerimizden ve sizlerden minnettardır. Sizler dik durdukça hainler bu ülkeye hiçbir zarar veremeyeceklerdir. Ülkemize kast eden FETÖ terör örgütüne lanet okuyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

USTA: BU VATANA SAHİP ÇIKAN MİLLETİMİZDİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimin püskürtülmesinde aziz milletin kararlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlığının başta geldiğini söyledi. Bu vatana sahip çıkanın yine millet olduğunu söyleyen Milletvekili Usta, “Her şeyden önce 15 Temmuz’da korkusuzca canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin kararlı duruşu ve hainlere geçit vermemesiyle bu vatan kurtulmuştur. FETÖ hainleriyle halen mücadelemiz devam ediyor. Bizler onlara geçit vermeyeceğiz ve o hainler güzel vatanımız ve aziz milletimiz üzerindeki oyunlarına izin vermeyeceğiz” dedi.

ALTAY: AZİZ MİLLETİMİZDEN BU VATAN MİNNETTARDIR 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise yaptığı konuşmada, FETÖ terör örgütüne lanet okudu. FETÖ hainlerinin tek amaçlarının vatanı bölmek olduğunu söyleyen Başkan Altay, “3 yıl önce hain FETÖ örgütünün ülkemizi parçalama girişimine dur dediniz. Aziz milletimizden bu vatan minnettardır” dedi.

Konuşmaların ardından şiir ve türkü dinletisiyle kutlamalar devam etti. Daha sonra meydandaki kalabalık hep birlikte teveccüh namazı kıldı. Kılınan sabah namazının ardından kutlamalar sona erdi. Servet R. Çolak-Memleket

 

 

Etiketler :