Mevlana Meydanı dar geldi

Mevlana Meydanı dar geldi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlen programa vatandaşlar akın etti.

15 Temmuz hain darbe girişimin ikinci senesinde Konya’da yoğun katılımla anıldı. Mevlana Meydanı’nda saat 20.00’da başlayan anma programına vatandaşlar yaklaşık 4 saat önceden doldurmaya başladılar. Mevlana Meydanı, akın akın gelen vatandaşlarla birlikte 15 Temmuz’un yaşandığı 2016’dan sonra 27 gün süren ‘Demokrasi Nöbetleri’ni aratmayan kalabalık oluşturdu. Programın başlamasına saatler kala vatandaşlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attılar, şarkılara eşlik ettiler.

20180715_2_31473305_35679183.jpg

 

konya-15-temmuz--(75).jpg

KONYA PROTOKOLÜ MEYDANDA 

Programın başlamasıyla birlikte vatandaşlar Mevlana Meydanı’na akın etmeyi sürdürdü. Konya protokolü hep birlikte meydana gelerek vatandaşlara hitap ettiler. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Memiş Kütükçü, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, AK Parti Konya Milletvekilleri, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Hacı Ahmet Özdemir, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Abdullah Ağralı, Selman Özbayacı, MHP Milletvekili Esin Kara, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Kültür Müdürü Abdussettar Yarar, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay, Selçuklu ve Meram İlçe Başkanları, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, esnaf odaları başkanları katıldı.

konya-15-temmuz--(2).jpg

 

konya-15-temmuz--(78).jpg

CANBOLAT: HAİNLERE BU MİLLET CEVABI VERMİŞTİR

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetten sonra Konya Valisi Yakup Canbolat, konuşmasıyla  açılış konuşmasını yaptı. Canbolat konuşmasında 15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Canbolat, “Bu millet o gece hain FETÖ terör örgütüne geçit vermemiştir. Bu milletin vergileriyle alınan silahlarla, asker kılığına girmiş teröristler devletimizi ele geçirmeye kalktı. Bu vatanın aziz milleti elinde hiç bir şey olmadan sadece yüreklerindeki imanla darbeye geçit vermedi. Konya’da da ilk geceden bu güne kadar vatandaşlarımız üzerine düşen görevi yaptılar. Hainlere geçit vermeyerek vatanını her ne pahasına olursa olsun savunan Konyalılara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

konya-15-temmuz--(4).jpg

SORGUN: ASRIN İHANETİNİ, ASRIN ZAFERİYLE PÜSKÜRTTÜK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, konuşmasına meydandaki tüm vatandaşları selamlayarak başladı. 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümünde hep birlikte o geceki duygularla anıldığını söyleyen Sorgun, milletimizin hainlere asla geçit vermeyeceğini dile getirdi.

GÖKYÜZÜNDE AY YILDIZ

Ahmet Sorgun’un konuşmaya devam ederken gökyüzündeki hilal şeklindeki ayın hemen önünde duran yıldızı tüm vatandaşlara gösterdi. 15 Temmuz gününe Ay-Yıldızın denk gelmesinin büyük bir anlamı olduğunu söyleyen Sorgun, bu tesadüfün Allah tarafından olduğunu da sözlerine ekledi. Konuşmasına devam eden Sorgun, “Asrın ihanetini asrın zaferiyle püskürttük. Bu aziz millet vatanına, milletine, namusuna her zaman sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya bunu tekrar gösterdik. Daha önce Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da da 7 düvele tek başımıza cevap verdik.  Buradan 15 Temmuz ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

konya-15-temmuz--(15).jpg

ANGI: 15 TEMMUZ’DA TÜM DÜNYAYA CEVAP VERDİK

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, konuşmasın Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan ve merkez İlçe Başkanlarıyla birlikte konuşmasını yaptı. 15 Temmuz gecesinin Türkiye tarihinde büyük bir zafer olduğunu söyleyen Angı, Milletimiz, binlerce yıllık tarihinde sayısız istiklal ve istikbal mücadelesi vermiştir. Son olarak, 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine yuvalanan terör örgütü FETÖ mensubu bir grup asker görünümlü hainin kalkıştığı darbe girişiminde, aziz milletimiz, bir kez daha kendi kaderini düşman ellere teslim etmemiş ve askeriyle, polisiyle, siviliyle şehitler vererek demokrasisine, ülkesine ve onuruna sahip çıkmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihini bizler hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çünkü bu tarih bir taraftan vatan hainlerinin devletine ve milletine karşı başkaldırışının tarihi olmakla birlikte diğer taraftan kahraman vatandaşlarımızın nesline uygun birlik ve beraberliğinin sonucu ortaya çıkan İkinci Kurtuluş Destanının tarihidir. 15 Temmuz’da da yüce milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi tüm fertleriyle, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Yeni ve güçlü Türkiye’de hainlerin yeri olmayacaktır. Bu doğrultuda hain darbe girişiminin ikinci yılında demokrasi ve milli iradeye sahip çıkılması gerekiyor. Hiç kimseyi sevindirmeyeceğiz. Acımızı da sevincimizi de yüreğimizde taşıyacağız. Şehitlerimiz daima yüksektedir, onlar en yüksek makama layıktırlar. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek, devletin bütünlüğü bu bayrağın varlığı, devletin bekası söz konusuysa gerisi teferruattır” dedi.

 

ALTAY: MİLLETİMİZ TÜM DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise konuşmasında şunları kaydetti:

“Bir şeyi unuttular. Reisinin talimatıyla bu milletin meydanları dolduracağını, bu milletin kahramanlarının tanklarının önüne bedenlerini atacağını. Bir şeyi unuttular, bir dakika sonra öleceğini bilerek köprüde şahadete koşacağını unuttular. Bir şeyi unuttular ki bu meydanları dolduran sizleri, aziz Konyalıları unuttular ve bu hainlere karşı bugün nasıl meydanları doldurduysa 15 Temmuz akşamında da meydanları doldurdu ve tüm dünyaya demokrasi dersi verdi. Bizler bugün meydanları doldururken inanın tüm dünyada ümmet bizler için dua ediyor aynı 15 Temmuz akşamında olduğu gibi.”

konya-15-temmuz--(21).jpg

ÇİÇEK: HAİNLER, TÜRK MİLLETİ KARŞISINDA DURAMAMIŞTIR

MHP Konya İL Başkanı Murat Çiçek konuşmasında 15 Temmuz ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Çiçek, Konya’nın her zaman milli bir şehir olduğunu söyleyerek, “Milletin iradesinin galip gelmesiyle birlikte oyunun ikinci perdesi olan kaos çıkarma gayreti sergilenmiştir. Ancak milletin geleceğini karartmak için çekilen perde, milletin basireti ve kararlılığıyla yırtılmıştır. 15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içenler ve Yenikapı’da bayraklaşan aziz Türk milleti  her dem yeniden doğuşu müjdelerken milli iradeye kastedenler yüce Türk milletinin dirayeti karşısında duramamışlardır” dedi.

Daha sonra konuşan Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Osman Seçgin, 15 Temmuz’da sadece FETÖ örgütüne değil tüm dünyaya cevap verildiğini söyledi.

konya-15-temmuz--(25).jpg

konya-15-temmuz--(3)-001.jpg

ŞEHİTLER DUYGULANDIRDI

Program devamında 15 Temmuz günü yaşananların videosu izletildi. Tüm yaşananların bir bir gözler önüne geldiği sahnelerde vatandaşlar iki yıl önceki duygularını tekrar yaşadı. Video gösteriminden sonra, darbenin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki şehit edildiğini anlatan Dursun Ali Erzincanlı’nın ’30 Kuş’ adlı şiiri tüm meydanda duygulu anlara neden oldu. Program daha sonra çeşitli video gösteriler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşmasıyla devam etti. Programa katılanlar gece geç saatlere kadar şehitleri andılar.

konya-15-temmuz--(29).jpg

Sabahın ilk ışıklarına kadar program devam etti. Konuşmaların ve etkinliklerin olduğu gecede

Hasan Dursun müzik dinletisi, 15 Temmuz videosu, Mehmet Akif Ersoy adlı tiyatro gösterisi yapıldı. daha sonra saat 00.13’te tüm camilerden sela okundu. Daha sonra program ilahi dinletileri 15 Temmuz videosu, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Son olarak katılımcılar ve vatandaşlar teveccüh ve Sabah namazıyla program son buldu. Servet R. Çolak-Memleket

konya-15-temmuz--(61).jpg