Mevlâna Alanı Kentsel Dönüşüm çalışmalarına start verildi

Mevlâna Alanı Kentsel Dönüşüm çalışmalarına start verildi

Aziziye ve Çelebi Mahallelerini kapsayan Mevlâna Alanı Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçiren Karatay Belediyesi, çalışmalara start verdi

Karatay Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen kura çekim töreniyle 230 Bin m² lik alanda yapımı gerçekleşecek konutların arsa sahiplerine yönelik daire yerleri belirlendi. Törende söz alan Başkan Mehmet Hançerli, Mevlana türbesinin bitişiğinde ve Mevlana Kültür Merkezinin karşısında hayata geçecek projeyle Karatay’ın daha da yenileneceğini vurguladı. 230 Bin m² lik devasa alanda proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Hançerli, Konya Kent Müzesi, bir taraftan ticari alanlar, rekreasyon alanları ve konut alanlarıyla birlikte Mevlana Türbesi’nin arkasında bulunan bu çöküntü alanının önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı. Arsa sahiplerinin gayrimenkullerini Karatay Belediyesine güvenerek verdiklerini ve kendilerini mahcup etmeyeceklerini belirten Başkan Hançerli, "Konya'nın en eski yerleşim alanı olan bu bölgenin sizlerin katkılarıyla kalkınacak" dedi.  Yapılacak konutların en son teknolojiyi uygulayacaklarının altını çizen Hançerli, yapılan kura ile dairelerin belirlenmesinin ardından çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacaklarını vurgularken "Önümüzdeki en önemli projelerden birisi bu" diyerek hayırlı olmasını diledi ve arsa sahiplerine teşekkür etti.

Başkan Mehmet Hançerli'nin konuşmasının ardından noter huzurunda gerçekleşen kura çekiminde ilk talihlinin ismi, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal tarafından belirlendi.