MEVKA'da projeler görücüye çıktı

MEVKA'da projeler görücüye çıktı

MEVKA tarafından girişimcilere destek amaçlı yapılan Demo Günü) ve Maker (Proje) Panayırı yoğun katılımla gerçekleşti.

Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA) tarafından girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, girişimci ya da girişimci adayları tarafından üretilen projelerin sergilenerek yatırımcılarla buluşturulması amacıyla ‘Demoday (Demo Günü) ve Maker (Proje) Panayırı’ programı gerçekleştirildi. Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirilen programa Vali ve MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyit Orhan  Toprak, MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, çok sayıda girişimci, yatırımcı ve girişimci adayları katıldı.

Teknolojik alandaki girişimciliğin son yıllarda üzerinde durulan önemli teşviklerle desteklenen bir alan olduğunu ifade ederek açılış konuşmasına başlayan Başkan Ülger, “MEVKA olarak bizlerde teknoloji odaklı girişimciliğin güçlendirilmesi için, teknoloji tabanlı firmaların desteklenerek büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamak amacıyla TR52 Bölgesi Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Programı’nı 2018 yılında başlattık. Program kapsamında alanında uzman kişiler tarafından 98 kişiye 32 saatlik mentol eğitimi verildi. Bu eğitim sayesinde mentol adaylarımız kendilerini geliştirme fırsatı buldular ve ajansımız bir mentol havuzu oluşturmuş oldu. Programımızın son ayağı olan Demoday (Demo Günü) & Maker (Proje) Panayırı ile de girişimci ve girişimci adaylarının projelerini yatırımcılarla buluşturmayı ve bünyesindeki potansiyeli ortaya koymasını hedefledi. Girişimcilere ve adaylarına desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

mevkaa--(4).jpg

TOPRAK: BİR BULUŞ BİR ÜLKENİN EKSİĞİNİ KAPATIYOR

Girişimcilik, istihdam ve yatırım ile ilgili programları önemli bulduğunu ve katılım sağlamaya özen gösterdiğini ifade eden Vali Toprak ise, “Dünyanın neresinde olursa olsun bir teknolojik girişimcilik ve yatırım olduğunda bütün dünyanın haberi oluyor ve etkileşim haline geçiyor. Bu alan küreselleşmiş ve dünyaya mal olmuş bir alan. Bir buluş dünyanın diğer ucundaki bir ülkenin eksiğini ve arayışını kapatıyor. Övünerek söyleyebilirim ki Konya bu konuda Türkiye değil hiçbir ülkeden geri kalmış değil. Teknolojiyi takip eden ve teknoloji üreten bir şehiriz. Bizlere düşen bu teknoloji girişimlerinin gelişmesine yardımcı olmak. Daha ileri noktalara gitmemiz gerekiyor. Kaçış yok. Tabi bunun içinde zeka kadar maddi imkan da gerekiyor. Bu programların amacı da bu ikisini bir araya getirmek. Bu ikisi bir araya geldiğinde de çözülemeyen konularda da devletimizin devreye girmesi gerekiyor. Bu konularda devletimiz ekonomik paketler, kolaylıklar gibi inanılmaz destekler veriyor. Devletimiz de elini taşın altına koyarak girişimciye, yatırımcıya destek veriyor. Kamunun görevi de bence bu” diye konuştu.

“DESTEK İSTEYENE HER ZAMAN YARDIMCI OLACAĞIM”

Yatırım ve girişimciliği yavaşlatacak bürokrasiye izin vermeyeceklerini de ekleyen Vali Toprak, “Bugün gir yarın gel. Akşama kadar mührümü vurayım akşam evime gideyim’ gibi anlayışı hiçbir zaman kabul etmedim. Bundan sonra da etmeyeceğim. Girişimcilik, yatırımcılık konularında en ufak bir sıkıntı olan, bilgiye ihtiyacı olan, yatırımın önünün açılması gereken durumlar varsa en hızlı şekilde çözer işimize devam ederiz. Biz buradayız. İlimizin çok daha iyi noktalara gelmesinde bu programın da katkısının olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Ferit Hepokur-Memleket  

 

Etiketler :