MEVKA, Yemen-Konya-Karaman arasında ticaret köprüsü kurdu

MEVKA, Yemen-Konya-Karaman arasında ticaret köprüsü kurdu

MEVKA, Yemen-Konya-Karaman arasında ticaret köprüsü kurdu

 

Mevlana Kalkınma Ajansı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Karaman Ticaret Borsası işbirliğiyle düzenlenen “2.Türk-Yemen İş Forumu Konya-Karaman İkili İş Görüşmeleri Programı” çeşitli ülkelerden gelen 50’ye yakın Yemenli işadamının Konya ve Karaman’da üç gün süren temaslarının ardından sona erdi.

 

Program kapsamında ilk olarak Konya’ya gelen Yemenli İşadamları Heyeti, Mevlana Kalkınma Ajansı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileri ile bir araya geldi. Heyete Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi tarafından Konya Yatırım Ortamı sunumu yapılarak yabancı yatırımcılara sağlanan devlet destekleri, teşvikler ve Konya ekonomisi hakkında bilgiler verildi.

Temasların ikinci gününde, Mevlana Kalkınma Ajansı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle odalara üye Konyalı işadamları ile ikili iş görüşmelerinde (B2B) bir araya gelen Yemenli İşadamları Heyeti, makarna, un, yağ, şeker, bakliyat, bisküvi, bebek maması, şekerleme, çikolata, kek, süt ürünleri, meyve suyu, yem, tarım makinaları, otomotiv yedek parça, ayakkabıcılık, plastik, paketleme, enerji sistemleri, enerji ekipmanları, bebek bezi vb. sektörlerde Konyalı işadamları ile 300’den fazla iş görüşmesi gerçekleştirdi.

HEYETLER BİR ARAYA GELDİ

Heyet, daha sonra 2.Türk-Yemen İş Forumu Konya-Karaman Gala Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Fahri Meral, MEVKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın da katılım sağladığı akşam yemeğinde Konya-Karaman iş dünyası ve protokolü ile bir araya geldi.

ÜÇÜNCÜ GÜNDE KARAMAN’DA BULUŞTULAR

Temasların üçüncü gününde Karaman’a geçen Yemenli Heyet, MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Fahri Meral ve Karaman Protokolü’nün katılımı ile gerçekleştirilen tanışma programında bir ayara geldi. Programda, heyete Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi tarafından Karaman Yatırım Ortamı ve Karaman Ekonomisi sunumu yapılarak şehrin ekonomik durumu ve yatırımcılara sağlanan avantajlar hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Akabinde, gıda ve tarım sektörü başta olmak üzere tarım makinaları, otomotiv yedek parça, ayakkabıcılık, plastik, paketleme, enerji sistemleri, enerji ekipmanları sektörlerinde faaliyet gösteren Yemenli İşadamları Heyeti, Karamanlı sanayicilerle 150’den fazla ikili iş görüşmesi (B2B) gerçekleştirdi. İş görüşmelerinin ardından Karaman’da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı ve incelemelerde bulundu.

ÜLGER: BÖLGEMİZİ SANAYİCİLERİ İLE BİR ARAYA GETİRMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ

Yemenli heyetin Konya ve Karaman’da üç gün süren temaslarını değerlendiren Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, “Ajans olarak, kurulduğumuz günden bugüne, bölgemizde faaliyet gösteren sanayicilerimize mali destek vermenin yanı sıra, bölgemizdeki mevcut yatırım ortamını zenginleştirmek, bölgemize yabancı yatırımcı çekebilmek, bölgemizin ihracatına katkı sağlamak amacıyla çeşitli ülkelerden gelen işadamları heyetlerini bölgemizde ağırlamaya, bölgemiz sanayicileri ile bir araya getirmeye gayret gösteriyoruz. Yine aynı amaçla düzenlediğimiz 2. Türk-Yemen İş Forumu Konya-Karaman İkili İş Görüşmeleri Programı’mızda da özellikle Körfez Ülkeleri’nde ve Dünya üzerindeki pek çok ülkede yatırımı olan, bölge ekonomisinde büyük pay sahibi 50’ye yakın Yemenli iş adamını üç gün boyunca bölgemizde ağırladık. Heyete, temasları boyunca ajansımız tarafından Konya ve Karaman’ın yatırım ortamı hakkında bilgiler verilerek teşvik ve destekler ile ilgili sunumlar yapıldı. Gıda ve tarım sektörü başta olmak üzere tarım makinaları, otomotiv yedek parça, ayakkabıcılık, plastik, paketleme, enerji sistemleri, enerji ekipmanları sektörlerinde faaliyet gösteren Konyalı ve Karamanlı işadamlarımız ile Yemenli işadamlarını bir araya getirdiğimiz ikili iş görüşmelerinde ise 500’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirildi. Körfez ülkeleri başta olmak üzere, Yemen dışında Dünya’da birçok ülkede ticaret yapan Yemenli İş Adamları Heyeti’nin temaslarını, bölgemiz sanayicileri ile Yemenli işadamları arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok değerli buluyoruz. Program sayesinde bölgemizdeki yatırım ortamını daha yakından tanıma fırsatı bulan heyetin, Konya ve Karaman sanayisinde üretilen ürünlerin bulundukları yerlere taşınmasında köprü görevi göreceklerine, gerçekleştirilen temasların ve kurulan ticari ilişkilerin yeni işbirliklerini beraberinde getireceğine ve bölgemizin ihracatına olumlu katkılar sağlayacağına inancımız tamdır. Programın gerçekleştirilmesinde büyük katkıları olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’mize, oda ve borsalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

mevka,-yemen-konya-karaman--(6).jpg

mevka,-yemen-konya-karaman--(2).jpg

mevka,-yemen-konya-karaman--(4).jpg

Etiketler :