Metro ‘Yeni Türkiye’ye Yakışır

Metro ‘Yeni Türkiye’ye Yakışır

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ‘metro müjdesi’ geniş yankı buldu. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, “Konya’nın hak ettiği bir yatırımdır” derken, Milletvekili Adayı Mehmet Babaoğlu, “Yeni Türkiye’ye metro hatları yakışır” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma günü Dedeman Otel’de gerçekleşen Ulaştırma Bakanlığı Proje Tanıtım Toplantısı’nda verdiği Konya Metrosu projesi geniş yankı buldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya metrosu ile ilgili olarak “Konya’yı ulaştırma akışlarının merkezine yerleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde Konya’ya önemli bir insan akışı bekliyoruz ve bunu şimdiden yönetmeliyiz. Şehir içi ulaşımı dünyanın en önemli tasavvuf merkezlerinden biri olacak Konya’ya göre planlamamız lazım.  Ulaştırmayı da şehrin dokusuna zarar vermeyecek şekilde tasarlamamız gerekiyor. Arkadaşlarla birkaç aydır yoğun bir şekilde çalışılan bu proje sadece Konya’da değil, diğer şehirlerde de geçerli olacak. Kadimden küreselleşmeye büyük bir adım atmış oluyoruz” dedi.

METRO HATTI 3 MİLYARA MAL OLACAK

“Vefakar şehre teşekkür vakti” sloganıyla duyurulan Metro projesi 3 aşamada, toplamda 45 kilometre olacak.  3 milyara mal olacak proje 2020’de tamamlanacak. Metro ile yüksek hızlı tren hattı entegrasyonu sağlanacak. Etaplar halinde yapılacak projenin ilk etabı Kampus-Alaaddin-Gar-Beyhekim  arasında, 2. Etabı Fetih Caddesi-Karatay’da, 3. etabı NEÜ-çevre yolu-yeni gar arasında olacak. Öte yandan Başbakan Davutoğlu, 2020’de tamamlanması beklenen projenin ilk etabının 2018 Aralık ayına yetişmesini istedi.

METRO HATTI İLE İLGİLİ NE DEDİLER?

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, metro yatırımının Konya’nın hak ettiği bir yatırım olduğunu söyledi. Memleket’e konuşan Baloğlu, “Son 12 yıldaki gelişmelerin zirvesine yerleştireceğimiz bir hizmet de Konya Metrosu olacaktır. Dünya şehri olma yolunda ilerleyen Konya için bu en büyük adımdır. Dünyada marka olmuş sayılı şehirler vardır. Konya’da bu yolda hızla ilerliyor. Sayın başbakanımızın müjdesini verdiği Konya metrosunun fizibilite ve projelerinin tamamlanmasının ardından bu yılsonu itibariyle ihale edilebileceğini 2016 yılında da temelinin atılacağını düşünüyorum. Memleketimize, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BABAOĞLU: YOL MEDENİYETTİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve Ulaştırma Bakanlığı’na bu büyük müjdeden dolayı teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu da, duble yollar, hızlı tren, yüksek hızlı tren hatlarından sonra şimdi de metrolarla Türkiye’nin şehirlerinin modernleştirildiğini, bunun da Yeni Türkiye’ye yakıştığını söyledi. Babaoğlu, “Yol bizim kültürümüzde medeniyettir. Metro ise modern şehirlerin simgesi haline gelmiştir. Çevreci toplu taşımada en çağdaş ulaşım sistemi metrodur. Şunun altını çizmemiz gerekiyor: Başbakan Ahmet Davutoğlu Hocamızın metro sözü Konya’ya has bir söz değildir. Tarihi dokusu güçlü şehirlerimiz başta olmak üzere yaygınlaşacak, Konya’nın ardından diğer şehirlerimiz de bu hizmete kavuşacaktır. Yeni Türkiye’ye yakışır, vizyoner bir bakış açısının ürünüdür bu hizmet. Konya’nın ulaşım sorununun çözümüne büyük katkı yapacak bu yatırımın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu büyük müjdeler devam edecektir. Bizler de bölge yararına tek vücut hareket edeceğiz” diye kaydetti.