METRO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

METRO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Konya’ya yapılacak olan Metro için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Metro hattının belirleme çalışmalarının ardından hat üzerinde zemin etüt çalışları tüm hızıyla kaldığı yerden devam etmeye başladı. Konya’daki hastaneleri ve üniversiteleri birbirine bağlayacak şekilde planlanan Metro hattı için halen zemin etüt çalışmaları sürüyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi – Selçuk Üniversitesi hattı üzerinde çalışma yapan yüklenici firma yetkilileri, şu an için hat üzerinde zemin çalışmalarına hız verildiğini söylediler. Havaların ısınmasının ardından çalışmaların daha da yoğunlaşacağını söyleyen yetkililer, Beyşehir Caddesi üzerinden, Nalçacı Caddesine geçecek hattın, zemin etüt çalışmasını yapıldığını bildiren ekipler, zeminden alınan örneklerin incelenmesinin ardından, zemin raporlarının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bildirileceği söylendi.

metro-calismasi-(5).jpg

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Konya Metro Projesi’nin hayata geçirilmesi için hızlı bir şekilde çalışma yürüten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile yüklenici firma yetkilileri, belirlenen ring hattı güzergahında teknik inceleme yaparak, sonrasında yapılan toplantıda ise istasyonlar ve depo alanının konumları netleştirilecek. Ring Hattı Projesinin tamamlanmasın ardından inşaat yapım sürecine başlanması hedefleniyor.  Konya'da tramvay ile Kampüs-Alaaddin arası 64 dakika olan mesafe Metro ile 29 dakika olacak. Yeni yapılması planlanan hat Meram'a da uzanacak. Kampüs'ten Meram'a 21.4 kilometrelik mesafe 37 dakikada gidelecek. Metro ile Kampüs-Otogar arası 14 dakika, Alaaddin-Otogar arası 16 dakika olacak. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Yeni YHT Gar-Meram 35 dakika olacak. Önemli duraklar ise şu şekilde olacak: Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi, Yeni YHT Gar, Mevlana Kültür Merkezi, Meram Belediyesi. Konya toplu ulaşımının omurgasını kuracak olan proje 3 aşamalı olarak hayata geçirilecek. 45 kilometrelik hat, 3 milyar liraya mal olacak. Toplam 45 kilometre olacak Konya metrosunda ring hattı 20.7 km uzunluğunda inşa edilecek. Ring hattı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsünden başlayıp Beyşehir Caddesini takiben Yeni YHT Gar, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi ve Çeçenistan Caddesi’nden devam edecek hat, Meram Belediyesi Hizmet Binası önünde son bulacak. Servet R. Çolak- Memleket