Metin'den eleştirilere cevap

Metin'den eleştirilere cevap

Meram Kara Kartallar Kulüp Başkanı Mustafa Metin, takımlarıyla ilgili olarak 'Konyaspor'a oyuncu vermiyor' şeklinde iddialar ortaya atıldığını belirterek 18'inden bedel talep etmeksizin 22 oyuncunun Konyaspor'a verildiğini belirtti


Meram Kara Kartallar Kulüp Başkanı Mustafa Metin, Konyaspor altyapısında görev yapan bazı antrenörlerin “Meram Kara Kartallar Konyaspor”a oyuncu vermiyor' şeklinde iddialar ortaya attığını belirterek, "Biz hiçbir zaman Konyaspor'a oyuncu vermeyiz gibi bir çaba içerisinde olmadık. Her zaman misyonumuzun Konya ve Türk futboluna oyuncu yetiştirmek olduğunu da ifade ettik. Son günlerde Konyaspor camiasından ortaya atılan Konyaspor'a oyuncu vermeme iddialarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz her zaman öncelikli olarak oyuncularımızın Konyaspor'da forma giymelerini hedefledik ve bu yönde çalıştık. 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren kulübümüzde 11 tanesi Konyaspor ve 11 tanesi Anadolu Selçukspor altyapısı olmak üzere tam 22 futbolcuyu Konyaspor için verdik" dedi.

BEDEL TALEP ETMEDİK

Bu oyuncuların 18'inden bedel talep etmediklerini belirten Metin, "Şimdi bizim hakkımızda bu iddialar varken ben de şunu söylüyorum; Biz Konyaspor'a verdiğimiz birçok oyuncu için bir bedel bile istemedik. 22 futbolcudan sadece 4 tanesinden cüzi miktarda bonservis bedeli aldık, geriye kalan 18 futbolcu için hiçbir bedel istemedik. Konya dışından gelen takımlara oyuncularımızı verdiğimiz söyleniyor. Evet biz Konya dışından takımlara da bedeli karşılığında oyuncu veriyoruz. Konya dışına verdiğimiz oyuncudan aldığımız bedel, Konyaspor'a verdiğimiz bir oyuncudan aldığımız bedelin 5 katıdır. Biz amatör bir kulüp olduğumuz için bu oyuncuların bonservisinden takımın devamlılığını sağlarken, oyuncuların bonservisi için istediğimiz bu cüzi miktarlar da dikkat çekmiş ki hakkımızda bu iddia ortaya atıldı diye düşünmekteyim. Ayrıca Konyaspor'a verdiğimiz oyuncuların listesini de aşağıda veriyorum ki TFF'nin sitesinden incelenebilir." ifadelerini kullandı.

 

Konyaspor

1-Furkan Gülhan

2-Fuat Duran

3-Mehmet Gaffar Öz

4-Furkan Kunduz

5-Ahmet Karademir

6-Oğuz Alp Karademir

7-Oğuzhan Tarım

8-Metin Günal

9-Ahmet Taş

10-Adem Eren Kabak

11-Mustafa İbrahim Ak

 

Konya Anadolu Selçukspor

1- Ali Kutlu

2- Oğuzhan Kara

3- İbrahim Ballı

4- Muhammed Sezer

5- Tahsin Bayar

6- Ahmet Koman

7- Ahmet Çorak

8- Hakan Bayram

9- Efehan Devret

10- Tolga Araç

11- Talha Hamza Başcı