Meteorolojiden üç il için uyarı

Meteorolojiden üç il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Bolu ve Düzce'de kar yağışı, Antalya'nın doğu ilçelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği bildirildi

ANKARA (AA) - Bolu ve Düzce'de kar yağışı, Antalya'nın doğu ilçelerinde de çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın Bolu çevrelerinde görülecek yağışların Bolu merkezde kuvvetli kar (10-20 santim), yüksek kesimlerinde ise yoğun kar (20-50 santim) şeklinde olması öngörülüyor.

Düzce çevrelerinde ise yarın görülecek yağışların Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde kuvvetli kar (10-20 santim) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

- Antalya'nın doğu ilçelerindeki çok kuvvetli yağış

Antalya'nın Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde yarın beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın akşam saatlerine kadar çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :