Mete Kalkavan 5. kez derbi yönetecek

Mete Kalkavan 5. kez derbi yönetecek

- Spor Toto Süper Lig'de 2007-08 sezonundan beri görev alan Mete Kalkavan, kariyerindeki 5. derbi maçta düdük çalacak- Kalkavan ilk kez kupa finali yönetecek

ANKARA (AA) - Ziraat Türkiye Kupası finalini yönetecek Mete Kalkavan, kariyerinde 5. kez derbi karşılaşmasında görevlendirildi.

Bu sezon kritik maçlarda görev verilen 36 yaşındaki Kalkavan, Galatasaray'ın Beşiktaş ve Fenerbahçe ile yaptığı 2 derbiyi yönetti. Mete Kalkavan, ilk olarak Beşiktaş-Galatasaray, ardından da Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde görev aldı. Sezonun ilk yarısındaki derbi 2-1 Beşiktaş'ın lehine sonuçlanırken, 26. haftada ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe maçı ise golsüz sona erdi.

Mete Kalkavan, bu sezon ligde son olarak Galatasaray-Beşiktaş derbisinde görev aldı. Bu karşılaşmayı Beşiktaş, Mario Gomez'in golüyle 1-0 kazandı.

Spor Toto Süper Lig'de 2007-2008 sezonundan bu yana görev alan deneyimli hakem, kariyerindeki ilk derbiye 2012-2013 sezonunda oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe müsabakasıyla çıktı. Bu karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğünde sona erdi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde bugüne kadar görev almayan Kalkavan, Türkiye Kupası'nda ise 10 karşılaşmada düdük çaldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :