Metabolik Cerrahi Hasta Buluşması

Metabolik Cerrahi Hasta Buluşması

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yazıcıoğlu:- "Terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri lanetliyoruz. Onlara insan olmadıklarını hatırlatıyoruz"- Sanatçı Şoray:- "Bugün yine canımız yandı. İnsan hayatı o kadar değerli ki. Terörü ben de şiddetle

İSTANBUL (AA) - Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri lanetliyoruz. Onlara insan olmadıklarını hatırlatıyoruz" dedi. 

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı tarafından düzenlenen "Metabolik Cerrahi Hasta Buluşması", Beşiktaş Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Diyabete veda eden hasta ve yakınlarının bir araya geldiği toplantının sunuculuğunu, ameliyat olduktan sonra şeker hastalığını yenen Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu yaptı. Etkinlik öncesi Yazıcıoğlu ve programa katılan sanatçı Türkan Şoray Ankara'da yaşanan patlamaya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yazıcıoğlu, bugün bir hoşluğu paylaşmak ve vakfın faaliyetlerini anlatmak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün aldığımız haberler var. Zaten uzun bir süredir ülkemizin üzerinde süregelen karabulutlara bir yenisi eklendi. Terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri lanetliyoruz. Onlara insan olmadıklarını hatırlatıyoruz. Umuyoruz insanlar daha duyarlı davranırlar, daha insancıl düşünmeyi öğrenirler, bu terör belasından bir an önce kurtuluruz. Herkesin birey olarak terörü lanetlemesi gerekiyor. Bu güzel ülke kimi, neden rahatsız ediyor?" 

Türkan Şoray da, "Bugün yine canımız yandı. İnsan hayatı o kadar değerli ki. Terörü ben de şiddetle lanetliyorum. Artık ülkemde barış olsun istiyorum" dedi.

Yazıcıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada ise diyabete ilişkin bilgi verdi. Metabolik cerrahiyi 4 yıl önce öğrendiği belirten Yazıcıoğlu, şunları anlattı:

"Yemem ve içmem çok düzensizdi. 126 kiloydum. Hayatım çok düzensizdi. Ne böbrek kalmıştı, ne kalp, ne mide. Günde 14 tane hap, 4-5 kez de insülin alıyordum. Bütün ailemi de diyabetten kaybettim. Benim yaşıma gelen ne yazık ki yok. Annem, babam, anneannem hep benden daha önce hayatını kaybettiler. Dr. Çelik'in 'diyabete son' şeklindeki açıklamalarını da okuyunca ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatım 7 saat sürdü. Doktorum bağırsaklarımda 3 kanser hücresi gördüğü için 7 saat gibi uzun bir ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonra 4 yıldır diyabetsiz, tansiyonsuz düzenli bir hayat sürdürüyorum. Kendimi delikanlı gibi hissedip tiyatrodaki arkadaşlarımın espri konusu bile oldum."

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik de, bu toplantıyı düğün ve bayram havasında planladıklarını dile getirerek, "Saldırı nedeniyle toplantımız biraz daha durgun ve hüzünlü geçecek. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Amacımız insan sağlığı. Bu etkinlikler de bundan sonraki yıllarda hasret giderme şeklinde olacak. Buluşmaya devam edeceğiz. Sizler, bizlere güvenip inandınız, canınızı ve bedenizi emanet ettiniz. Sizlere sağlık ve sevdiklerinizle beraber mutlu bir yaşam sağlamayı istiyoruz" diye konuştu.

Türkan Şoray ise, diyabet hastası olmadığını, ancak bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak için toplantıya katıldığını belirterek, şunları ifade etti: 

"Sevgili dostlar, sizleri kucaklıyorum. Bugün burada olmam şu sebepten; bu vakfın varlığını öğrendim. Burada sizlerle kısa da olsa beraber olmak istedim. Zannediyorum burada bulunanlar hepiniz yeni bir hayata 'merhaba' dediniz. O kadar mutlu oldum ki. Burada olmak sizleri kutlamak sitedim. Doktorumuzla da gurur duydum. Onlar sağolsun ve varolsunlar. Bu vakfı devletin desteklemesi gerektiğini öğrendim. Hepinize çok uzun ve sağlıklı yıllar diliyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Hastalıklar bizler için ama önemli olan hayata sarılmak. Yaşamı sevmek ve moralli olmak. Bu hastalıklarla baş etmenin tek yolu çalışmak, üretmek ve güzel bir şeyler yaratmaktır." 

Konuşmaların ardından Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı'nı anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Gösteride, hastalıkla mücadele eden hastaların görüşleri aktarıldı. 

Etkinlik sonunda sanatçı Muazzez Ersoy da hasta ve hasta yakınlarına mini bir konser verdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı