Mesut Barzani'den Türkiye'ye doğalgaz desteği

Mesut Barzani'den Türkiye'ye doğalgaz desteği

Rusya ile ilişkiler gerilirken Türkiye’nin Rus gazına ihtiyacını azaltacak haber Kuzey Irak’tan geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 'Komşumuz Türkiye'ye gaz vermeye hazırız' dedi.

Rusya ile artan gerginlikte herkesin merakla ettiği konu Rus gazının kesilip kesilmeyeceği. Konuyla ilgili farklı yorumlar yapılırken, Türkiye’nin Rus gazına ihtiyacını azaltacak haber Kuzey Irak’tan geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, zengin doğalgaz rezervlerini Türkiye'nin hizmetine sunacaklarını belirti.

Barzani konuya ilişkin şunları söyledi:

"Komşumuz Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi bölge için ciddi endişeler doğuruyor.  Türkiye doğalgaz ihtiyacının büyük bölümünü Rusya'dan karşılamakta. Türkiye bu konuda her ne kadar Rusya'ya bağımlı olsa da, sınırlarını ihlal eden Rus uçağını düşürmesi hakkıdır. Sınır namustur, sınır ihlalleri asla kabul edilemez. Türkiye, Rusya ile doğalgaz sorunu yaşaması halinde biz yardımcı olmaya hazırız. Kürt petrolleri yıllar önce Türkiye üzerinden satışa başladı. 2020'den itibaren komşumuz ve kardeşimiz olan Türkiye'ye 50 sene yetecek kadar Kürt gazı mevcuttur"