Mesut Barzani, İyad Allavi ile görüştü

Mesut Barzani, İyad Allavi ile görüştü

IKBY Başkanı Mesut Barzani, Irak Vataniye Bloku Lideri İyad Allavi'yi makamında kabul ederek bir süre görüştü

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Vataniye Bloku Lideri İyad Allavi ve beraberindeki heyeti makamında kabul ederek bir süre görüştü. 

IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde Barzani ile Allavi görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı. 

Açıklamada Barzani'nin Selahaddin ilçesindeki konutunda gerçekleşen görüşmede iki liderin bölgedeki siyasi gelişmelerle Irak'ta her geçen gün kötüye giden güvenlik sorununu ele aldıklarına dikkat çekildi. 

Yazılı açıklamaya göre hem Barzani hem de Allavi'nin ülkedeki siyasi sürecin dibe vurduğu, Irak'ta ciddi bir çöküş yaşandığını, siyasi arenada yeni bir simanın yer alması noktasında aynı fikri paylaştıkları belirtilerek, "İki lider, Irak'ın köklü bir değişime gitmesi gerektiği konusunu görüştüler" denildi. 

- Barzani, Irak Cumhurbaşkanı olsun

Bu arada Allavi, görüşmenin ardından Allavi basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Barzani'den Irak'ın siyasi geleceğindeki değişimde rolünü oynamasını ve politik sürecin düzeltilmesi için daha aktif olmasını istediğini kaydeden Allavi şunları kaydetti: 

"Nuri el-Maliki'nin üçüncü dönem Başbakan olmasına kesinlikle karşıyız. Celal Talabani uzun süredir tedavi görüyor. Irak'ta ciddi bir çöküş yaşanıyor. Irak'ın şu an bir Cumhurbaşkanı yok. Mesut Barzani'nin Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı