Mesleki ve teknik okullarda program geliştirme çalışması

Mesleki ve teknik okullarda program geliştirme çalışması

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde "gazetecilik" alanında öğretim programı geliştirme güncelleme komisyon çalışması başladı

İSTANBUL (AA) -  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik  Eğitim Genel Müdürlüğünce Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde gerçekleştirilen "gazetecilik" alanında öğretim programı geliştirme güncelleme komisyon çalışması başladı.

Üç gün sürecek çalışmaya branş öğretmenleri, sektör ve üniversite temsilcileri katıldı. 

Etkinlikte konuşan MEB Mesleki ve Teknik  Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkan Vekili Belma Güngör, 5 bin 592 mesleki ve teknik ortaöğretim okulunda 124 bin 260 öğretmenle eğitim verdiklerini anlattı.

Güngör, ''Amacımız okullarımızda uygulanmakta olan söz konusu öğretim programlarını, hızla değişen ve gelişen teknolojik gelişmeler, ulusal ve uluslararası meslek standartları ve sektör talepleri doğrultusunda güncellemek ve geliştirmektir'' dedi.

Öncelikle 22 alan belirleyerek oluşturdukları komisyonlarla bu alanlarda uygulanan öğretim programlarını revize etmeye başladıklarını kaydeden Güngör, taslak yeterliliğe dayalı modüler yapıda öğretim programı geliştirdiklerini belirtti.

Güngör bu eğitim programlarını sektör ve üniversite temsilcileri ile alanında uzman meslektaşlarıyla paylaşıp görüş ve önerilerle son şeklini verdiklerini, uygulamaya hazır hale getirdiklerini söyledi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde başlayan komisyon çalışması, 6 Mart'a kadar devam edecek.

Mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarında uygulamaya konulan çerçeve öğretim programları ve modüler öğretim materyalleri, değişen ve gelişen teknolojiler, iş piyasası ihtiyaçları, ulusal ve uluslararası standartlarla ulusal yeterlilikler doğrultusunda Bakanlıkça güncellenerek ihtiyaç duyulan yeni öğretim programları geliştiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı