Meslek standartlarını Yeşilay hazırlayacak

Meslek standartlarını Yeşilay hazırlayacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan protokole göre "Madde Bağımlılığı Danışmanı" meslek standardını Yeşilay belirleyecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan protokole göre "Madde Bağımlılığı Danışmanı" meslek standardını Yeşilay belirleyecek.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilay'ın, bağımlılıkla ilgili yurt dışındaki mesleklerle doğru orantılı olarak "Madde Bağımlılığı Danışmanı" meslek standardının hazırlanması için Mesleki Yeterlilik Kurumuna yaptığı başvuru uygun bulundu.

Yeşilay, konunun tüm paydaşlarıyla çalıştaylar gerçekleştirip, "Madde Bağımlılığı Danışmanlığı"yla ilgili standartlar hazırlayacak. Sonucun Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla belirlenen çerçeve, ulusal meslek standardı olarak kabul edilecek.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de madde bağımlılarına yönelik rehabilitasyon ve danışmanlık merkezlerinin ihtiyacı yanında  insan kaynağı ihtiyacının da önemli bir konu olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"İstediğiniz kadar merkez açın, istediğiniz kadar proje geliştirin, nitelikli iş gücü sorunu çözülmediği sürece bunların uzun vadeli etkilerinden bahsetmek çok zor. Yeşilay olarak ülkemizde madde bağımlılığı özelinde bir uzmanlık alanının oluşması için bu alanda insanlara yol gösterecek, rehberlik edecek, bağımlılıklardan insanları uzak tutmak için uğraş veren, formasyon sahibi meslek elemanlarının sayısının artmasına katkı sağlayacak çok önemli bir adım attık. Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bağımlılıklarla mücadelemize çok değerli katkılar sağlayacak bir işbirliği protokolü imzaladık."

Kaynak:Haber Kaynağı