Meslek liselilere iş müjdesi

Meslek liselilere iş müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014 eğitim öğretim yılının başladığı bu günlerde gazetecilerin meslek lisesi, nakiller ve bölüm seçimlerine dair sorularını yanıtladı

Meslek liselerinde hangi derslerin olduğunu soran bir gazeteciye Avcı, "meslek okullarında iç mekan ve mobilya, büro makinaları destek servisi, elektrik tesisası ve ara kontrol, elektrikli ev aletleri, görüntülü sistemler, güvenlik sistemleri, bilgisayar destekli bilgisayar makineleri, endüstriyel bakım, torna ve kaynakçılık, fizyolojik kayıt teşhis sistemleri, yaşam destek cihazları, endüstriyel kontrol, mekapronik gibi dersler okutuluyor" cevabını verdi.

Meslek destek liselerinden mezun olan çocukların, stajı da okul bünyesinde gerçekleştirdikleri için iş bulmada sıkıntı çekmediklerini ifade eden Avcı, devlet olarak en büyük desteği meslek liselerine veriyoruz.3.000 ile 5.000 tl öğrenci başına destek veriyoruz. Meslek liselerimizden mezun olan çocuklarımız önümüzdeki yıllarda çok uygun koşullarda iş bulabilecekler" ifadelerinde bulundu.

Kontenjanlar konusunda ise gerekli açıklamaların ve nakillerin devam ettiğini ifade eden Avcı, basında yer alan sıkıntıların olmadığını herkesin istediği okula gittiğini, öğrencilerin ilk hafta nakil işleri olduğu için devamsızlık sorunu ile karşılaşmayacaklarını ifade etti. Önemli olan veli ve öğrencilerin kararını verip bir an önce kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini ve 10 ve 11. derslerden itibaren bölüm seçiminde çocukların baba ve anne mesleğini sürdürebilsinler diye kolaylık sağlandığını ifade etti.(yenişafak)