Meslek liseli öğrenciler projelerini tanıttı

Meslek liseli öğrenciler projelerini tanıttı

Milli Eğitim Bakanlığının mesleki ve teknik liselerin tanıtımına yönelik başlattığı etkinlikler kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı düzenleniyor- Fuarda, meslek lisesi öğrencilerinin gıda teknolojisinden akıllı alarm sistemlerine kadar çok çeşitli a

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığının mesleki ve teknik liselerin tanıtımına yönelik başlattığı etkinlikler kapsamında, Ankara'da 20 okulun katılımıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı düzenleniyor.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen fuarda, onlarca öğrencinin gıda teknolojisinden hırsızlara karşı geliştirilen akıllı alarm sistemlerine, sağlık teknolojisi ve biyomedikale kadar çok çeşitli alanlardaki projeleri sergileniyor.

Fuarda 8'inci sınıf öğrencilerinin istek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki tercih yapabilmeleri amacıyla bu okullardaki çalışma alanları tanıtıldı.

Avrupa Otelciler Birliğince Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen 1. Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

Bu yarışmada "mutfak" dalı kategorisinde üçüncülük kazanan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Erdoğan Şişli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ana yemek dalında yarıştığını belirtti.

Şişli, "modern Ali Nazik" yaptığını belirterek, "Fransız stili, patlıcandan Ali Nazik yaptım. Fransız mutfağı ile Türk mutfağını karıştırdım 'Füzyon mutfağı' oldu." dedi.

Çocukluğundan beri aşçılığa ilgisi olduğunu dile getiren Şişli, "Zaten dedemle beraber yemek yapıyordum. İstediğim oldu. Başarı yakaladığım için mutluyum. Türkiye'ye restoran dalında başarı kazandırmak istiyorum." diye konuştu.

- "Kendi tarifimi yaptım"

Çankaya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Buğrahan İmre ise 1. Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda "pasta" dalı kategorisinde üçüncülük elde ettiğini söyledi.

Kendi tarifi olan "cuzabul" adında meyveli kadayıf pastası yaptığını anlatan İmre, "Ben her zaman teşvik edildim. Sevdiğim bir meslek olduğu için devam ettim. Hedefim, bu yarışmalarda kendimi gösterip ileride örnek alınan bir aşçı olmak." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :