Meslek liseli gençlerden büyüklerine "onarım" desteği

Meslek liseli gençlerden büyüklerine "onarım" desteği

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler, mahallelerinde bulunan yaşlıların evlerindeki bakım ve onarım işlerini ücret almadan yapıyor- Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Güldez:- "Öğrencilerimizin, kendi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki meslek liselerinin öğrencileri, mahallelerinde bulunan yaşlıların evlerindeki bakım ve onarım işlerini gönüllü yerine getiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencilerimiz Aileler ile Buluşuyor" Projesi kapsamında, Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile Türk Tekstil Vakfı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler, mahallelerindeki yaşlılara destek oluyor.

Öğretmenleri ile kendi çevrelerindeki vatandaşların elektrikten mobilyaya, ev yemeklerinden tesisat işlerine kadar pek çok tamirat işlemlerini yapan öğrencilerin bu hareketleri hem kamuoyundan hem de milli eğitim camiasından tam not aldı.

Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin 11. sınıf öğrencileri Samet Göndelen ve Emirhan Koyun, Bağlık Mahallesi’nde yalnız başına yaşayan 60 yaşındaki Cemal Kurtuluş'un evindeki tamirat işlerini yaptı. Evdeki ışık anahtarları ve prizleri değiştiren öğrenciler, evin tüm lambaları ve duylarını tamir etti. Önümüzdeki günlerde elektrikli şofben montajı da yapacak olan öğrenciler, bu sayede hem stajlarını yapıyor, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı oluyor.

Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul olarak başlatılan projeye canı gönülden destek verdiklerini söyledi.

Projeyi hayata geçirebilmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla kaymakamlıktan ve muhtarlıklardan evlerinde onarım işlerini yapamayacak durumdaki vatandaşların listesini aldıklarını ifade eden Güldez, "Daha sonra bu liste doğrultusunda, bu vatandaşlarımızla ön telefon görüşmesi yaptık. Bu telefon görüşmesinin ardından da vatandaşlarımıza bir ziyarette bulunduk ve evlerindeki ufak onarım ihtiyaçlarını tespit ettik." dedi.

Güldez, tamamı gönüllük esasına dayanan proje için öğrenci velilerinden de gerekli izinleri aldıklarını vurgulayan Güldez, şunları söyledi:

"Öğretmen ve öğrencilerimizle bu vatandaşlarımızın evlerine ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin, kendi alanlarındaki stajlarını tamamlarken aynı zamanda Değerler Eğitimi Projesi ile yardımseverliği, hayırseverliği yaparak, uygulayarak öğrenmiş olduklarını düşünüyoruz. Bu projenin çok faydalı olduğu kanaatindeyiz. İnşallah bu tür ihtiyacı olan ailelerimiz ile buluşmaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :