"Meşe Çalıştayı" sona erdi

"Meşe Çalıştayı" sona erdi

İstanbul Orman Bölge Müdürü Mere: - "Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, İsveç ve Amerika'dan temsilcilerin katıldığı ve 3 gün süren çalıştay çok verimli oldu"

KIRKLARELİ (AA) - Orman Genel Müdürlüğünce Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, İsveç ve Amerika'dan temsilcilerin katıldığı "Meşe Çalıştayı" sona erdi.

Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki bir otelde düzenlenen çalıştayda, 7 ülke temsilcileri konferanslar vererek, bilgi alış verişinde bulundu.

Konferansların yanı sıra Demirköy ilçesinde meşe ormanları ile İğneada Longoz Ormanları gezdirilen katılımcılara İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere tarafından bilgiler verildi.

Mere, çalıştay sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin orman zengini bir ülke olduğunu belirterek, bu ormanları korumak ve arttırmak için çalıştıklarını söyledi.

Ormancılık teşkilatının önemli bir kuruluş olduğunu anlatan Mere, Türkiye'de ormanların yüzde 98'inin devlet ormanı olduğunu kaydetti.

Bu nedenle "Meşe Çalıştayı"nın önemli olduğunu aktaran Mere, "Çalıştayımıza Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, İsveç ve Amerika'dan temsilcileri davet ettik, onlar da geldiler. Meşe ormanları gerçekten çok önemli. Türkiye'de de ormanlarımızın bir çoğu meşe. Bu nedenle meşe hakkında daha fazla bilgiler elde ederek, çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeliyiz. Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, İsveç ve Amerika'dan temsilcilerin katıldığı ve 3 gün süren çalıştay çok verimli oldu. Çalıştayımızdan çıkan sonuçları daha sonra hazırlayacağız." şeklinde konuştu.

Zekeriya Mere, katılımcıların Longoz Ormanları'na hayran kaldıklarını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :