Mescid-i Aksa'yı koruyan Kudüslü ailelere destek

Mescid-i Aksa'yı koruyan Kudüslü ailelere destek

Mirasımız Derneği, Mescid-i Aksa'nın korunmasında önemli görevler yapan 265 Kudüslü aileye yardımda bulunuyor

İSTANBUL (AA) - Mirasımız Derneği, Mescid-i Aksa'nın korunmasında önemli görevler yapan 265 Kudüslü aileye her ay biner lira yardımda bulunuyor.

Dernekten yapılan açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ve İsrail'in çıkardığı "Yahudi Ulus Devlet" yasasıyla zorlu bir döneme girdiği, dünya Müslümanlarının ilgisini beklediği kaydedildi.

Açıklamada, Kudüs ve civarında yardım ve imar çalışmaları gerçekleştiren derneğin, Mescid-i Aksa'nın korunmasında önemli görevler gerçekleştiren 265 Kudüslü aileye her ay düzenli olarak biner lira nakit yardımı yaptığı bildirildi.

Kudüs'ün, İslam'ın en kutsal 3 şehrinden biri, Mescid-i Aksa'nın ise Müslümanların ilk kıblesi olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail işgali altında bulunan Kudüs ve Mescid-i Aksa adım adım yıkıma doğru gidiyor. Yahudiler, Kudüs'ü İslamdan arındırmak ve Mescid-i Aksa'nın yerine iddia ettikleri tapınağı inşa etmek istiyorlar. Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlar son günlerde iyice artmış ve geçtiğimiz cuma günü 2 bin Yahudi asker eşliğinde kutsal mabedimize saldırılmıştı.

Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Müslüman aileler bu baskınların önündeki en büyük engel. Bu aileler Mescid-i Aksa için mallarından geçtikleri gibi canlarını da ortaya koyuyorlar. Düzenli bir gelirleri olmayan bu ailelere sahip çıkmak her Müslüman'ın asli görevlerindendir. Mescid-i Aksa'da nöbet tutan aileler, Yahudi baskınlarına Kur'an okuyarak ve tekbir getirerek karşı koyuyorlar. Getirilen tekbirler ve okunan Kur'an'dan korkan Yahudiler, baskınlarını uzun süreli gerçekleştiremiyorlar. Mescid-i Aksa'da ribat görevi ifa eden Müslümanların sayısının artması için yapılan yardımların da artması gerekmektedir. Müslümanların Kudüslü Müslümanlara sahip çıkması, Mescid-i Aksa'nın korunmasının yanı sıra Kudüs'ün İslami kimliğinin de muhafazası anlamına gelmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :