Mescid-i Aksa'ya yönelik ihaller

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihaller

Kudüs İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girerek, dini ritüeller yapmasına tepki gösterdi

KUDÜS (AA) - Kudüs İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girerek, dini ritüeller yapmasını kınadı.

Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, radikal Yahudilerin her gün Aksa'ya girip, ihlallerde bulunması kınandı.

Yahudi yerleşimcilerin, İsrail askerlerinin gözetimi altında çeşitli dini ayinleri yerine getirdiklerinin belirtildiği açıklamada, Yahudi yerleşimciler tarafından gerilimin tırmandırılmasını, Aksa'nın tarihsel statüsünü değiştirme çabası olarak değerlendirdikleri ifade edildi.

Aşırı sağcı yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Harem-i Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :