Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi

Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi

Yüz binlerce Müslüman Kadir Gecesi'ni Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ibadetle geçirdi

KUDÜS (AA) - İsrail'in kısıtlamaları ve müdahalelerine rağmen yüz binlerce Müslüman Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ibadet yaparak geçirdi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Eski Şehir bölgesindeki yoğun varlığı dikkati çekerken, Filistinliler ve farklı ülkelerden ziyaretçiler İsrail'in Mescid-i Aksa için Filistinlilere uyguladığı yaş kısıtlamalarına rağmen Kadir Gecesi'ni ibadet ve dua ederek geçirmek için buraya geldi.

El-Aksa Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre yaklaşık 400 bin kişi Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi'ni eda etti. Mescidin avlusundaki yoğunluktan zaman zaman izdiham yaşandı.

Namazın ardından yapılan duada Filistin'in işgalden kurtuluşu, İslam ülkelerindeki savaşların sona ermesi için eller açıldı.

Namazın bitiminin ardından Mescid-i Aksa'nın çıkış kapılarında benzer şekilde yoğunluk yaşandı.

İsrail askerlerinin ramazan ayının son cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya gitmek isteyen 45 yaş altı Filistinli erkeklere Beytüllahim sınır kapısındaki müdahalesi sırasında yoğun gaz bombasından etkilenen Filistinli Muhammed Habş (63) hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :